Piesa de teatru „Mironosițele” va fi jucată la Reșița

Piesa de teatru „Mironosițele” va fi jucată la Reșița
Studenți și elevi teologi din Caransebeș vor constitui duminică, 22 aprilie, tabloul Învierii într-un mod teatral în sala de spectacole a Teatrului de Vest din Reșița
Autor: Serviciul Cultural
Coordonați de părintele profesor Pătruț Bănăduc studenții Secției de Teologie Ortodoxă Didactică a Universiății „Eftimie Murgu” din Reșița și elevii Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeş vor vesti Învierea Domnului, duminică, 22 aprilie, începând cu ora 17:00, la fel cum au făcut-o și femeile purtătoare de mir. Tinerii teologi vor constitui tabloul Învierii într-un mod teatral în sala de spectacole a Teatrului de Vest din Reșița.

Piesa de teatru se numește sugestiv „Mironosițele”, fiind pusă în scenă chiar în a treia Duminică după Înviere, a Mironosițelor, o piesă scrisă în perioada interbelică de marele dramaturg Victor Ioan Popa.

Cei care doresc să primeacă în suflet mesajul pe care Hristos vrea să-l aducă tuturor celor care cred în Evanghelia Învierii Sale, sunt invitați să se bucure de o piesă de teatru religios oferită de actorii ce încearcă se se transpună în personajele care au constituit tabloul Învierii cu mai bine de 2000 de ani în urmă.

La această manifestare spirituală, culturală și artistică din cadrul „Zilelor credinței și culturii în Episcopia Caransebeșului” va lua parte și Preasfințitul Părinte Episcop Lucian.

Data: 21 aprilie 2018 • Vizualizări: 306