Piesa de teatru „Mironosiţele” jucată la Casa de Cultură din Caransebeş

Piesa de teatru „Mironosiţele” jucată la Casa de Cultură din Caransebeş

Album foto
La Casa de Cultură „George Suru” din Caransebeș a fost jucată, duminică, 15 mai, Piesa de teatru „Mironosiţele”
Autor: Serviciul Prezidial
Ultima manifestare din şirul de acţiuni desfăşurate în săptămâna intitulată „Zilele credinţei şi culturii în Episcopia Caransebeşului”, a fost prezentarea Piesei de teatru „Mironosiţele”, în interpretarea elevilor de la Seminarul Teologic „Ioan Popasu” din Caransebeş, duminică, 15 mai. Alături de seminarişti au fost şi eleve de la Colegiul Naţional „Traian Doda”, împreună punând în scenă piesa de teatru a marelui dramaturg Victor Ioan Popa. Evenimentul s-a desfăşurat cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, la Casa de Cultură „George Suru” din municipiul de pe Timiş şi Sebeş.

Numerosul auditoriu prezent, dintre care membrii Permanenței Consiliului Eparhial, preoţi profesori şi foarte mulţi iubitori de teatru, s-a bucurat de o piesă religioasă coordonată de părintele profesor Pătruţ Bănăduc.

„Prin punerea în scenă a piesei de teatru «Mironosiţele», noi cei care am fost prezenţi am putut să vedem cum într-un mod dramatic şi frumos ni s-au prezentat evenimentele de la Învierea Mântuitorului, evenimente care ne-au încredinţat şi pe această cale că Domnul Hristos a înviat din mormânt”, a subliniat părintele Daniel Alic, consilier cultural al Episcopiei Caransebeşului.

În Duminica a treia după Praznicul Praznicelor, piesa de teatru „Mironosiţele” încheie în fiecare an manifestările culturale ale Episcopiei Caransebeşului, ajunse anul acesta la cea de-a şaptea ediţie şi care sunt organizate cu ocazia hramului noii Catedrale Episcopale „Învierea Domnului”, din Duminica Tomii.


Data: 16 mai 2016 • Vizualizări: 373