Piesa de teatru „Mironosiţele”, prezentată spectatorilor caransebeşeni

Piesa de teatru „Mironosiţele”, prezentată spectatorilor caransebeşeni
În după amiaza zilei de 29 aprilie, începând cu orele 18.00, în sala de „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeşului s-a desfăşurat, piesa de teatru „Mironosiţele”, în distribuţia dascălilor şi elevilor Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu”
Autor: Serviciul Cultural
În după amiaza zilei de 29 aprilie, începând cu orele 18.00, în sala de „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeşului s-a desfăşurat în prezenţa spectatorilor caransebeşeni, piesa de teatru „Mironosiţele”, în distribuţia dascălilor şi elevilor Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu”.

Fiind înscrisă în programul manifestărilor „Zilele credinţei şi culturii în Caraş Severin”, ediţia a VI-a, evenimentul cultural de teatru a adunat în sala de festivităţi a Episcopiei Caransebeşului spectatori, de toate vârstele, care s-au bucurat de râvna şi talentul tinerilor seminarişti şi liceeni caransebeşeni.

Piesa de teatru a fost prezentată prin osteneala pr. prof. Pătruţ Bănăduc şi a elevilor seminarişti, la care s-au adăugat eleve ale liceelor „Traian Doda” şi „C.D. Loga” din Caransebeş. Spectacolul s-a jucat după un text cules de D. St. Petruţiu, reîntocmit de marele dramaturg Victor Ioan Popa, text apărut în „Cartea satului” nr. 28, în Bucureştiului anului 1938. Sceneta a desăvârşit în mod artistic duminica a III a după Paşti (Duminica Mironosiţelor) care a adus în faţa ochilor duhovniceşti ai credincioşilor, încredinţarea femeilor mironosiţe de Învierea Mântuitorului Iisus Hristos.

Reprezentaţia a plăcut spectatorilor prin diversitatea interpretării, prin succedarea scenelor aranjate într-un decor inedit şi prin acurateţea istorică şi duhovnicească a mesajului transmis. La desfăşurarea acestui festin cultural şi-au dat concursul Episcopia Caransebeşului, primăria municipiului Caransebeş, Casa de Cultură „George Suru” din Caransebeş şi Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeş.


Data: 29 aprilie 2012 • Vizualizări: 822