Poezie şi cântare în biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”din Reşiţa

Poezie şi cântare în biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”din Reşiţa
Ca în fiecare an, Maica Domnului este prăznuită în chip deosebit de enoriaşii parohiei din Microraionul III al cartierului „Lunca Bârzavei” din Reşiţa
Autor: Protopop Petru Berbentia
Seara zilei de 23 martie, a fost pentru credincioşii prezenţi în număr mare la slujba Vecerniei din biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel-Govândari”, un moment de comuniune întru bucurie duhovnicească şi un prilej de înălţare sufletească. Şi în acest an preotul paroh Petru Berbentia, cu ajutorul actorilor de la Teatrul de Vest din Reşiţa, dar şi cu sprijinul secţiei „Vârsta a treia” a Bibliotecii Judeţene „Paul Iorgovici” şi al Casei de Cultură a Studenţilor din Reşiţa, a organizat o manifestare deosebită: un spectacol de muzică şi poezie creştină închinat Maicii Domnului, cu două zile înainte de Praznicul Buneivestiri.

După cuvântul de salut al preotului paroh şi după o prima cântare a tinerilor din grupul coral „Strana Strămoşească”, domnul Nicolae Vlădulescu, directorul Teatrului de Vest a transmis un mesaj de suflet şi apoi a recitat. Pentru a nouălea an consecutiv actorii au recitat poezie creştină, iar grupul de femei ce susţin cântarea în comun din biserică, dar şi „Strana Strămoşească”, au cântat. În acest an, am încercat şi am reuşit să introducem în program şi femeile creştine ce sunt prezente tot timpul la biserică, înfrumuseţand cu glasul lor, sfintele noastre slujbe. Şirul poeziilor recitate de actorii prezenţi la eveniment, a fost acompaniat cu cântecele femeilor şi de cântari din perioada Postului Mare dar şi închinate Fecioarei Maria, interpretate de cei din strană. Un aport important la desfăşurarea cu succes a acţiunii noastre, a avut şi grupul de tineri ce fac parte din proiectul „Hristos, împărtăşit copiilor”, coordonaţi de părintele Romolus Şandru, care au interpretat câteva cântări închinate Preasfintei Fecioare.

Ne bucură faptul că, în acest an, părintele Emil Varga, profesor la Colegiul Economic al Banatului Montan, a recitat din creaţia proprie. Totodată a reprezentat pentru noi o surpriză prezenţa doamnei Stela Enache, cunoscuta interpretă, ce nu ezită să afirme de fiecare dată că este reşiţeancă. Mulţumind lui Dumnezeu pentru toate, seara s-a încheiat cu clipe de bucurie comună, la o agapă frăţească.

Data: 26 martie 2014 • Vizualizări: 963