Popas duhovnicesc cu tinerii în Banatul Montan

Popas duhovnicesc cu tinerii în Banatul Montan
Sâmbătă, 2 iulie, a avut loc întâlnirea zonală a celor trei centre de tineret, respectiv cel al Parohiei „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Caransebeș, cel al Parohiei „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din Băuţar şi cel al Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Cornereva
Autor: Diac. Livius Bojin
Sâmbătă, 2 iulie, a avut loc întâlnirea zonală a celor trei centre de tineret, respectiv cel al Parohiei „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Caransebeș, cel al Parohiei „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din Băuţar şi cel al Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Cornereva. Întâlnirea s-a desfășurat în comuna Cornereva, unde 22 de tineri cu vârste cuprinse între 10 şi 17 ani, însoțiți de coordonatorii lor, au petrecut o zi frumoasă într-un peisaj mirific, la Cabana Pădurarilor.

În acest loc de poveste, tinerii au participat la activitățile propuse: jocuri de autocunoaștere, jocuri distractive, jocuri de cultură generală și dezbateri. Tema principală a acestei întâlniri a fost „Prietenia adevărată - Hristos Prietenul tinerilor”. Împărțiți în trei echipe de lucru, tinerii au evidențiat principalele aspecte ale acestui subiect, din prisma propriei lor experiențe. Scopul acestei reuniuni a fost crearea de relații de prietenie și de respect între tineri care îl mărturisesc pe Hristos, cu atât mai mult cu cât anul 2016 este Anul omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox. Activitățile au vizat dezvoltarea abilităților de comunicare și de colaborare, dezvoltarea autocunoașterii și promovarea valorilor moral-creștine, a culturii și a tradițiilor străbune.

Tinerii și coordonatorii lor, Pr. Vidu Vasiloni de la Băuţar, Pr. Nicolae Valuşescu şi dna prof. Nina Belcotă de la Cornereva, precum şi Diac. Livius-Ioan Bojin de la Caransebeș, s-au bucurat de o zi bogată în roade duhovnicești, spre slava Lui Dumnezeu și zidirea spirituală a tinerei generații. La final, toți cei prezenți au participat la o agapă frățească.

Data: 6 iulie 2016 • Vizualizări: 550