Portul, graiul și cântecul bănățean promovat de copii și tineri la Caransebeș

Portul, graiul și cântecul bănățean promovat de copii și tineri la Caransebeș

Album foto
„Zilele educaţiei religioase în Episcopia Caransebeşului” s-au încheiat vineri, 3 iunie, prin cel de-al treilea concurs intitulat „Să ne păstrăm portul, graiul și tradițiile”
Autor: Serviciul Cultural
„Zilele educaţiei religioase în Episcopia Caransebeşului” s-au încheiat vineri, 3 iunie, prin cel de-al treilea concurs intitulat „Să ne păstrăm portul, graiul și tradițiile”. Evenimentul ce a avut ca scop promovarea portului, a graiului și a tradițiilor, precum și formarea tinerilor în spiritul tradițional românesc, s-a desfășurat în Sala de spectacole a Casei de Cultură „George Suru” din Caransebeș.

Proba acestui concurs a constat din prezentarea portului tradițional sau a unei tradiții populare specifice zonei, recitarea a două poezii în grai, respectiv interpretarea unui cântec popular. Juriul a fost format din părinți profesori, fiind prezidat de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. Toți copiii și tinerii care au participat la acest concurs au fost răsplătiți de Preasfințitul Părinte Lucian, cu diplome de participare și alte daruri. Cei care s-au clasat pe primele trei locuri, la cele trei secțiuni au primit ca recompensă și sume de bani.

În debutul concursului „Să ne păstrăm portul, graiul și tradițiile” a avut loc vernisarea expoziției „Lumina Învierii în sufletul copiilor”, realizată de elevi de la Școala de Muzică și Arte Plastice din Caransebeș, sub coordonarea doamnei profesoare Nicoleta Cozma. De asemenea Preasfințitul Lucian le-a oferit tuturor copiilor ce au realizat icoanele expuse în foaierul Casei de Cultură, diplome și daruri.


Data: 4 iunie 2016 • Vizualizări: 624