Praznicul Botezului Domnului la Catedrala episcopală din Caransebeș

Praznicul Botezului Domnului la Catedrala episcopală din Caransebeș

Album foto
La Praznicul Botezului Domnului, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a săvârşit Sfânta Liturghie și slujba de sfințire a Aghiasmei Mari, în Catedrala episcopală din Caransebeş
Autor: Serviciul Prezidial
La Praznicul Botezului Domnului, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a săvârşit, în Catedrala episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” şi „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeş, Sfânta Liturghie, fiind înconjurat de un numeros sobor de preoţi şi diaconi. În cadrul Sfintei Liturghii, potrivit rânduielii bisericeşti, a fost oficiată slujba Sfinţirii celei Mari a apei, sau Aghiasma Mare, cum mai este cunoscută în popor. De asemenea, tot în cadrul Sfintei Liturghii Preasfințitul Lucian a hirotesit întru arhidiacon pe diaconul Cosmin Mutașcu.

Anul acesta au fost pregătite aproximativ 3000 de sticle de Aghiasmă Mare, care au fost sfințite în ajunul Bobotezei, la Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia, în cadrul căreia s-a oficiat slujba de sfinţire a apei.

Preasfințitul Părinte Lucian a îndemnat pe toți credincioșii prezenți să folosească Aghiasma Mare până la odovania praznicului Bobotezei și s-o păstreze la loc de cinste. „Vă îndemnăm pe toți să luați apa sfințită și s-o duceți la casele dumneavoastră și bineînțeles s-o păstrați la loc de cinste tot anul și să gustați din ea când sunteți bolnavi, când vă rugați și postiți. Pentru că ne aflăm în lumina praznicului Arătării Domnului toată suflarea creștinească dreptmăritoare are dezlegare și binecuvântare, mai ales în aceste zile, să ia în fiecare zi pe nemâncate Aghiasma Mare, după rugăciunile de dimineață, până pe 14 ianuarie, inclusiv”, a arătat ierarhul.

La slujbă au participat tineri şi copii, precum şi sute de credincioşi, Catedrala episcopală dovedindu-se a fi şi în acest an neîncăpătoare. La finalul Sfintei Liturghii credincioşii au primit, din partea slujitorilor, anaforă, iconiţe cu Praznicul Botezului Domnului, precum şi Aghiasma Mare, pentru curăţirea sufletească şi trupească.


Data: 6 ianuarie 2017 • Vizualizări: 816