Praznicul Bunei Vestiri la Mănăstirea Nera

Praznicul Bunei Vestiri la Mănăstirea Nera

Album foto
La Praznicul Bunei Vestiri Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului a înălţat rugăciuni Maicii Domnului împreună cu obştea şi credincioşii Mănăstirii Nera din judeţul Caraş-Severin
Autor: Serviciul Prezidial
Rugăciune s-a înălţat Maicii Domnului la Praznicul Bunei Vestiri de către obştea şi credincioşii Mănăstirii Nera din judeţul Caraş-Severin. Sărbătoarea închinată Sfintei Fecioare a fost cu atât mai importantă cu cât Paraclisul Buna Vestire din cadrul aşezământului monahal și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej la Mănăstirea Nera a fost prezent şi Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, care înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi a săvârşit Sfânta Liturghie. Foarte mulţi credincioşi din Eparhia Caransebeşului dar şi din alte eparhii au fost împreună rugători cu obştea mănăstirii, iar la momentul potrivit mulţi dintre ei s-au împărtăşit cu Sfintele Taine.

În cadrul Sfintei Liturghii Ierarhul a hirotonit ierodiacon pe monahul Sofronie pe seama Schitului „Sfântul Cuvios Siluan Athonitul” din localitatea Slatina Nera, iar pe ierodiaconul Gherontie la hirotonit ieromonah pe seama Schitului Nicolinț cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”. Răspunsurile liturgice au fost date de către Grupul psaltic al maicilor de la Mănăstirea Nera, care anul trecut au luat premiul întâi la Concursul naţional de muzică bisericească „Lăudaţi pe Domnul”.

„Vedem cum obștea monahală de la Nera sporește pe zi ce trece, atât obștea maicilor, cât și obștea părinților, care devin slujitori la altarele care gravitează în jurul Mănăstirii Nera, ca o mare lavră din Eparhia noastră. Îi mulțumim lui Dumnezeu și Maicii Domnului pentru acest mare dar de a avea un asemenea așezământ monahal în Episcopia Caransebeșului. Am văzut astăzi la Praznicul Bunei Vestiri cum și credincioșii vin să se roage împreună cu monahii, dovadă fiind numărul mare de oameni care au poposit nu doar din Eparhia noastră, ci și din Arhiepiscopia Timișoarei, Arhiepiscopia Aradului și apropiați ai mănăstirii din județul Prahova, Buzău, cei care se simt legați duhovnicește de viețuitorii de aici”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Mănăstirea Nera se află la 20 km de Oraviţa, în Munţii Locvei, în apropierea localităţii Sasca Montană, pe malul stâng al râului Nera. Principalul ctitor al aşezământului monahal este domnul doctor Pavel Chirilă, fost director al Asociaţiei Christiana din Bucureşti. În prezent, mănăstirea găzduieşte aproximativ 100 de vieţuitoare. În mănăstire se prepară şi produse naturiste pentru tratarea unor afecţiuni trupeşti, dar şi pentru consum alimentar. Mănăstirea are şi o frumoasă bibliotecă, ateliere de pictură, de litografie, de croitorie şi de sculptură în lemn.


Data: 26 martie 2016 • Vizualizări: 800