Praznicul „Înălțării Domnului” la Schitul din Reșița

Praznicul „Înălțării Domnului” la Schitul din Reșița

Album foto
La Praznicul Înălțării Domnului, Schitul Reșița din municipiul reședință de județ şi-a sărbătorit hramul
Autor: Serviciul Prezidial
Cu gânduri înălțătoare de bucurie, împlinire și iubire au venit numeroşi credincioşi din Reşiţa, dar şi din alte zone ale ţării să participe la Sfânta Liturghie, oficiată de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului la Schitul „Înălțarea Domnului” din municipiul reședință de județ.

La praznicul „Înălțării Domnului”,Ierarhul înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit sfânta slujbă în altarul de vară din curtea așezământului monahal. „Foarte mulți credincioși de aproape sau de departe au venit la Sfânta Liturghie să ne înălțăm și noi duhovnicește și să-L privim împreună cu Apostolii și cu Maica Domnului pe Mântuitorul Iisus Hristos care se înalță de la noi la ceruri și în timp ce se înălța I-a binecuvântat pe ucenicii Săi. Noi ne bucurăm că ne-am aflat la minunatul și binecuvântatul praznic de astăzi împreună cu obștea, ctitorii și credincioșii acestui așezământ monahal care se află pe o înălțime de pe care se vede atât de frumos și se poate binecuvânta cetatea Reșiței. L-am rugat pe Domnul și Mântuitorul nostru să ne binecuvinteze și pe noi și să rămână cu noi până la sfârșitul veacurilor, așa cum ne-a promis ”, a arătat Preasfințitul Lucian.

Construcţia Schitului „Înălțarea Domnului” Reşiţa a început în toamna anului 2004 pe terenul donat de o familie de credincioşi din Reşiţa, de către protos. Daniil Cozmaniuc şi un grup de credincioşi. Sfinţirea locului viitoarei biserici mari a complexului monahal a avut loc în data de 15 septembrie 2004. Paraclisul de iarnă a fost târnosit în anul 2009, iar în duminica de după praznicul Înălțării Domnului 17 mai 2010, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a sfințit iconostasul Paraclisului de iarnă al Schitului. În prezent se depun eforturi pentru construirea bisericii mari a schitului cu hramul Buna Vestire.

După oficierea Sfintei Liturghii Ierarhul a săvârşit o slujbă de pomenire pentru eroii şi martirii neamului românesc, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă pentru libertatea şi demnitatea poporului român şi pentru apărarea credinţei strămoşeşti. „Ne-am rugat pentru eroii și martirii neamului nostru românesc și trebuie să-i avem în inimă și în minte totdeauna pe cei care s-au jertfit pentru libertatea, unitatea și demnitatea noastră. Dumnezeu să-i ierte pe eroii patriei și să-i numere împreună cu sfinții în Împărăția Cerurilor. Iar pentru întreaga Armată Română, pentru cei care astăzi sunt în teatrele de operațiuni și apără interesele poporului român, întru mulți și binecuvântați ani!”, a adăudat Părintele Episcop.

Legea 379/2003, privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război, a proclamat sărbătoarea Înălţării Mântuitorului Iisus Hristos la cer, drept sărbătoare naţională a poporului român.


Data: 26 mai 2017 • Vizualizări: 944