Preșcolarii și Pruncul Sfânt și Bun

Preșcolarii și Pruncul Sfânt și Bun
Cei care au adus mesajul Naşterii Domnului, în seara zilei de 19 decembrie, la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel - Govândari” Reșița au fost preşcolarii din Grupa Mare „Curcubeu” de la Grădiniţa PP 8 din localitate
Autor: Pr. Petru Berbentia
Pentru că Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel - Govândari” are mai multe parteneriate încheitate cu unităţi de învăţământ din parohie şi pentru că întotdeauna locaşul de cult a fost şi „scena” pe care se manifestă artistic copiii în tot timpul anului, în Biserică sunt prezenţi preşcolarii sau şcolarii, însoţiţi de îndrumătorii lor şi de multe ori şi de părinţii lor.

Cei care au adus mesajul Naşterii Domnului, în seara zilei de 19 decembrie, au fost preşcolarii din Grupa Mare „Curcubeu” de la Grădiniţa PP 8 „FLOAREA SOARELUI”, pregătiţi de Doamna prof. Oana Voinea. I-au fost alături şi doamnele Bianca Atănăsoaiei, Brancu Ionela şi Doamna directoare Elena Coca.

Ei au pregătit sceneta „Naşterea Domnului”, împodobită cu colinde şi poezii închinate Naşterii Pruncului Sfânt, pe scenariul propus de educatoarea lor pentru scenetă şi s-au bucurat de aplauzele tuturor.

În final, după ce au primit dulciuri din partea parohiei şi iconiţe cu Naşterea Domnului, din partea Preasfinţitului Părinte Episcop Lucian, au mers lângă pomul de iarnă împodobit şi au primit şi daruri de Crăciun, pentru că Moş Crăciun a venit pentru fiecare dintre ei.

Mulţumind tuturor, preotul paroh Petru Berbentia a felicitat şi pe copii, dar şi pe părinţii ce îşi cresc urmaşii în spiritul tradiţiilor noastre româneşti, oferindu-le şi educaţie spirituală. Aşa s-a încheiat o seară plină de emoţii pentru micii actori, dar şi plină de bucurie pentru toţi cei ce i-am urmărit şi aplaudat.

Data: 21 decembrie 2016 • Vizualizări: 475