Preșcolarii în așteptarea lui Moș Crăciun

Preșcolarii în așteptarea lui Moș Crăciun

Album foto
În seara zilei de 12 decembrie, preşcolarii de la Grădiniţa PN „Pinocchio” din Reșița au susținut sceneta „Naşterea Domnului”, dar şi un program de colinde în Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel-Govândari”
Autor: Protopop Petru Berbentia
Pentru că Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel-Govândari” din Reșița are mai multe parteneriate încheitate cu unităţi de învăţământ din parohie şi pentru că întotdeauna locaşul de cult a fost şi „laboratorul” de Religie dar şi „scena” pe care s-au manifestat artistic copiii, în tot timpul anului, în Biserică sunt prezenţi preşcolarii sau şcolarii, însoţiţi de îndrumătorii lor şi de multe ori şi de părinţii lor.

Cei care au adus mesajul Naşterii Domnului, în seara zile de 12 decembrie, au fost preşcolarii din Grupa Mare de la Grădiniţa PN „Pinocchio”, pregătiţi de Doamna prof. Otilia Bircea. Ei au pregătit sceneta „Naşterea Domnului”, dar şi un program de colinde.

Într-o biserică plină, a venit Moş Crăciun cu daruri pentru copii, iar ei „actorii”, îmbrăcaţi în frumoase costume specifice momentului prezentat, au jucat cu bucurie pe scenariul propus de educatoarea lor pentru scenetă şi s-au bucurat de aplauzele tuturor.

Apoi, micuţii interpreţi au cântat câteva colinde străbune, dar şi câteva colinde în limba engleză, coordonaţi fiind de cea care îi învaţă limba engleză. În final, după ce au primit iconiţe cu Naşterea Domnului, din partea Preasfinţitului Părinte Episcop Lucian, au mers lângă pomul de iarnă împodobit şi au primit şi daruri de la Moş Crăciun.

Mulţumind tuturor, părintele protopop Petru Berbentia, parohul locului, a felicitat pe copii, dar şi pe părinţii ce îşi cresc urmaşii în spiritul creştin, oferindu-le şi educaţie spirituală. Aşa s-a încheiat o seară pe care nu o vor uita nici copiii, dar nici organizatorii.

Data: 13 decembrie 2014 • Vizualizări: 787