Preasfințitul Părinte Lucian în mijlocul credincioșilor din Vama Marga

Preasfințitul Părinte Lucian în mijlocul credincioșilor din Vama Marga

Album foto
În Duminica dinaintea Praznicului Nașterii Domnului Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Vama Marga, Protopopiatul Caransebeș
Autor: Serviciul Prezidial
În Duminica dinaintea Praznicului Nașterii Domnului Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Vama Marga, Protopopiatul Caransebeș. Cu acest prilej Ierarhul a sfințit pictura interioară, precum și catapeteasma bisericii parohiale cu hramul „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, realizată cu sprijinul substanțial al domnului Beg Nicolae, primarul comunei Marga. În continuare Preasfinția Sa înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta Liturghie, la care au fost prezente autorități centrale și locale, precum și foarte mulți credincioși.

În cadrul Sfintei Liturghii părintele paroh Ioan Tuștean a fost hirotesit sachelar, iar tuturor celor care s-au implicat în înfrumusețarea bisericii chiriarhul le-a oferit acte de cinstire. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

„Îi mulțumim bunului Dumnezeu că înainte de Praznicul Crăciunului ne-a învrednicit să le facem o bucurie și acestor puțini credincioși, dar foarte darnici, foarte harnici și foarte apropiați de biserica noastră strămoșească. Spun aceasta pentru că au reușit într-un timp foarte scurt să ridice o frumoasă biserică și să aibe locaș propriu de rugăciune. Până în 2008 credincioșii de aici se duceau la biserică, fie la Parohia Marga, fie la Parohia Băuțarul Inferior. Le dorim tuturor ctitorilor și binefăcătorilor acestei biserici, multă sănătate, putere și Nașterea lui Hristos să ne fie tuturor de folos”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Parohia Vama Marga este o parohie misionară cu 18 familii și 65 de credincioși. Biserica parohială a fost construită în 2008 din piatră și ciment, fiind sfințită în același an de Preasfințitul Părinte Lucian.


Data: 20 decembrie 2015 • Vizualizări: 688