Preasfințitul Părinte Lucian în mijlocul tinerilor participanți la Școala de vară „Credința altfel”

Preasfințitul Părinte Lucian în mijlocul tinerilor participanți la Școala de vară „Credința altfel”

Album foto
Tinerii participanți la Școala de vară „Credința altfel” organizată de Episcopia Caransebeșului la Vărădia, au avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului
Autor: Departamentul de Tineret
În deschiderea întâlnirii, părintele episcop a oficiat o slujbă de Te-Deum, la finalul căreia părintele inspector Mihai Ciucur – coordonatorul școlii de vară a adresat un cuvânt de mulțumire și a prezentat principalele obiective ale școlii de vară.

În continuare, ierarhul a purtat un dialog pe teme duhovnicești cu tinerii participanți, răspunzând întrebărilor și nelămuririlor acestora. În cadrul cuvântului său, preasfințitul părinte i-a îndemnat pe tineri să rămână statornici în credință și, indiferent de contextul social și să rămână modele de mărturisire în rândul tinerilor din generația lor.

Referindu-se la vizita părintelui episcop, tânărul Cătălin Ciorângă a mărturisit: „Cu mare bucurie am primit vizita Părintelui nostru Episcop Lucian, care ne-a lămurit unele frământări ale tinereții noastre. Dragostea, blândețea, căldura și calmul, precum și complexitatea răspunsurilor primite din partea Preasfinției Sale, ne-au dat nădejdea de a merge înainte în această lume debusolată, în care oamenii au uitat să aprecieze și să promioveze tinerețea curată și sinceră”.

„Vizita Preasfințitului Părinte Lucian pot spune că a fost o binecuvântare, atât pentru noi, tinerii, cât si pentru această tabără. Pe lângă rugăciunea pe care am săvârsit-o împreună, am avut ocazia sa îi adresăm Preasfințitului si o serie de întrebări, la care am primit negreșit un răspuns, dar și sfaturi sau îndemnuri întelepte, oferite cu toată dragostea. Deși această activitate nu a durat foarte mult, a fost importantă pentru mine și chiar dacă nu am pus nicio întrebare m-am regăsit oarecum în întrebarile puse și m-am bucurat să iau parte la această activitate” a spus, la rândul ei, Alexandra Crâsta din Reșița.

Timp de șase zile, complexul de agrement Arcidava este locul în care 35 de tineri membri ai Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, alături de o delegație din Episcopia Covasnei și Harghitei desfășoară un atractiv program de activități educative, culturale și duhovnicești, menite să-i sprijine în aflarea și urmarea adevăratelor valori ale credinței noaste. „Un loc important în cadrul activităților taberei îl constituie întâlnirea cu invitați din diverse domenii de activitate, prilej cu care tinerii au posibilitatea să descopere povești de viață, precum și diverse modalități de a-L descoperi și de a-I sluji lui Dumnezeu” a mai precizat părintele Mihai Ciucur.

Data: 22 august 2017 • Vizualizări: 969