Premierea Corului Catedralei Episcopale „Învierea Domnului” din Caransebeş la Lugoj

Premierea Corului Catedralei Episcopale „Învierea Domnului” din Caransebeş la Lugoj
Corul Catedralei Episcopale „Învierea Domnului” din Caransebeş a luat premiul I la Festivalul de muzică corală religioasă „Pe Tine Doamne, te lăudăm”
Autor: Serviciul Prezidial
Corul Catedralei Episcopale „Învierea Domnului” din Caransebeş, condus de pr. diac. Tistu Gheorghe, a luat premiul I la Festivalul de muzică corală religioasă „Pe Tine Doamne, te lăudăm” din Lugoj. Acesta a fost organizat, duminică 1 iulie, de către Parohia „Învierea Domnului” din Lugoj în colaborare cu Asociaţia Culturală „Oppidus” şi a ajuns la a treia ediţie.

La festival au participat formaţii corale din judeţele Timiş, Caraş-Severin şi Arad. Din Caransebeş au mai participat două formaţii corale: Corul preoţilor Protopopiatului Caransebeş, condus de pr. Mîţu Sorin Gheorghe şi Corul preoţilor Episcopiei Caransebeşului dirijat de prof. dr. univ. Dumitru Jompan.

Un grup de copii de la Grădiniţa P.N. Nr. 1 din Lugoj, îndrumaţi de d-na educatoare Livia Guga, au dechis festivalul prin recitarea unor poezii religioase. A urmat apoi un recital de muzică clasică, la clarinet şi vioară, susţinut de elevi ai Şcolii de Arte Frumoase „Filaret Barbu” din Lugoj, aflaţi sub coordonarea d-nei prof. Valentina Vasiliu.

În continuare, fomaţiile corale prezente au interpretat piese religioase, din repertoriul naţional şi internaţional, iar în perioada deliberării jurului, audienţa a fost delectată cu muzică populară şi religioasă interpretată de prof. Vasile Gondoci şi Cezar Costescu din Lugoj, Iuliana Savu Badea din Buziaş şi pr. Marian Mărcuş din Caransebeş.

Corul Catedralei Episcopale „Învierea Domnului” din Caransebeş s-a înfiinţat cu binecuvântarea şi purtarea de grijă a Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, din dorinţa de a înfrumuseţa sfintele slujbe. Bazele acestui cor au fost puse de către dl. prof. dr. univ. Dumitru Jompan, este format de iubitori de muzică corală religioasă din oraşul de pe Timiş şi Sebeş, iar în prezent este condus de către pr. diac. Tistu Gheorghe, slujitor al Catedralei Episcopale „Învierea Domnului” din Caransebeş.

Data: 2 iulie 2012 • Vizualizări: 922