Premierea elevilor olimpici

Premierea elevilor olimpici
Duminică, 13 mai, la biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel- Govândari” din Reşiţa, copiii ciclului gimnazial, câştigători ai olimpiadei de Religie, faza pe şcoală, au fost cinstiţi cum se cuvine
Autor: Pr. Petru Berbentia
Duminică, 13 mai, la biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel- Govândari” din Reşiţa, în prezenţa foarte multor credincioşi, a direcţiunii Şcolii Generale nr. 7 şi a edilului șef al municipiului Reşiţa, copiii ciclului gimnazial, câştigători ai olimpiadei de Religie, faza pe şcoală, au fost cinstiţi cum se cuvine.

Copiii premianţi, însoţiţi de prof. Ortensia-Diana Raţiu şi Ilie Bădescu, au fost prezenţi în strana Bisericii încă de la începutul Sfintei Liturghii şi au participat activ la cântarea de strană, împreună cu toţi credincioşii din biserică. După otpustul Sfintei Liturghii, preotul paroh Petru Berbentia a vorbit despre conlucrarea foarte bună ce există între școală şi biserică, cu referire particulară la multele acţiuni comune ce se desfăşoară în parteneriat cu Şcoala Gen. 7.

Despre această colaborare benefică pentru elevii şcolii a vorbit şi prof. Cristiana Schmaler, directorul unităţii de învăţământ parteneră cu Biserica, în mai multe proiecte educative şi culturale. Urmare acestei colaborări, elevii ce au obţinut premii în faza pe şcoală a Olimpiadei de Religie, au fost răsplătiţi cu diplome şi cu pliante, cărţi, pixuri, carneţele şi alte obiecte personalizate ale parohiei, pe care le-au primit, în aplauzele celor prezenţi.

Preotul paroh şi-a exprimat speranţa că această premiere festivă, pe lângă bucuria produsă copiilor, se va constitui într-un imbold pentru ceilalţi elevi ai şcolii, spre a se apleca mai mult spre studierea Religiei în şcoală.

Data: 14 mai 2012 • Vizualizări: 835