Preoți și profesori de religie reuniți în ședință de lucru la Reșița

Preoți și profesori de religie reuniți în ședință de lucru la Reșița
Joi, 28 mai, în Sala de conferințe de la Parohia „Sf. Ap. Petru și Pavel” din Reșița, a avut loc o ședință de lucru a preoților și profesorilor de religie din cadrul Cercului pastoral-misionar Reșița-Fârliug
Autor: Pr. Emil Crăciun
Joi, 28 mai, în Sala de conferințe de la Parohia „Sf. Ap. Petru și Pavel” din Reșița, sub îndrumarea preotului coordonator Emil Crăciun, a avut loc o ședință de lucru a preoților din cadrul Cercului pastoral-misionar Reșița-Fârliug, la care au fost invitați și profesorii de religie de la școlile aparținătoare parohiilor din cadrul acestui cerc.

Au fost discutate rapoartele de activitate ale profesorilor de religie din anul școlar 2014-2015, problemele pe care le întâmpină profesorii de religie și mijloace de rezolvare a lor, precum și parteneriatele care au fost încheiate între parohii și școlile aparținătoare și modul în care ele s-au derulat în anul școlar care se încheie, dar mai ales propuneri și strategii pentru noul an școlar și pentru o mai strânsă colaborare între preoți și profesorii de religie în beneficiul elevilor. Tema întrunirii a fost dedicată relaţiei dintre Biserică şi Şcoală, deoarece cele două instituţii au un rol fundamental în viitorul acestei ţări, dar şi în creşterea duhovnicească a tinerilor, care în lipsă de repere sunt tot mai dezorientați și confruntați cu tot mai multe ispite.

„Relaţia parohie-şcoală trebuie să fie una viabilă, iar aceasta se face doar prin parteneriate educaţionale. Din păcate în mass-media există o campanie furibundă în momentul acesta de denigrare a Bisericii, prin lupta împotriva Orei de religie şi înlocuirea acesteia cu orice altceva şi s-a evidenţiat necesitatea existenţei unei foarte bune relaţii între preotul paroh şi profesorul de religie. Într-un an omagial închinat parohiei dar și marilor păstori de suflete din eparhii, trebuie să fim mult mai responsabili și să fim adevărați păstori de suflete, atât preotul cât și profesorul de religie, dar și să fim mult mai apropiați de copiii noștrii cărora prin Ora de religie se dorește formarea unor caractere puternice și nu neapărat a predării unor informații religioase, capabili să-și regăsească identitatea într-o societate tot mai haotică și să ducă cu demnitate destinele neamului românesc”, a subliniat părintele Emil Crăciun.

În cadrul întâlnirii a fost prezentat de către părintele protopop Petru Berbentia un colaj foto-documentar al activităților comune întreprinse între Parohia „Sf. Ap. Petru și Pavel” și școlile aparținătoare și care poate servi drept model, dar și imbold celorlalte parohii pentru realizarea de acțiuni asemănătoare.

Data: 29 mai 2015 • Vizualizări: 814