Preoții din Cercul Pastoral-Misionar Reșița Sud s-au întâlnit în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Reșița

Preoții din Cercul Pastoral-Misionar Reșița Sud s-au întâlnit în  Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Reșița
În seara zilei de 14 noiembrie 2017, preoții ce fac parte din Cercul pastoral-misionar Reșița Sud, s-au întâlnit în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Reșița
Autor: Pr. dr. Cristian Rădulescu
În seara zilei de 14 noiembrie 2017, preoții ce fac parte din Cercul pastoral-misionar Reșița Sud, s-au întâlnit în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Reșița. Prima parte a întâlnirii s-a desfășurat în frumoasa Biserică din cartierul Muncitoresc al orașului reședință de județ, Reșița, prin săvârșirea slujbei Acatistului Sfântului Ioan Gură de Aur. Acest fapt se datorează prăznuirii marelui sfânt al Bisericii noastre chiar în această perioadă a anului, mai precis în data de 13 noiembrie. Soborul de preoți a fost compus din pr. dr. Alin Muntean de la Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” - Anina, pr. Mihai Sorin Lixeanu de la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” - Jitin și pr. dr. Cristian Rădulescu de la parohia care a găzduit acest eveniment. După terminarea sfintei slujbe cei prezenți s-au deplasat la Centrul Cultural-Misionar „Tabor” al parohiei, unde s-a desfășurat cea de-a doua parte a întâlnirii.

În această parte, preoții prezenți au urmărit filmul intitulat „Infernul unui om fericit”, film în care s-a evocat personalitatea extrem de marcantă a monahului Nicolae Steinhardt de la Mănăstirea Rohia. În cadrul acestui film s-au urmărit cu multă atenție și evlavie mărturiile aduse de vrednicul de pomenire arhiepiscop Justinian Chira, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, despre întâlnirile avute cu monahul Nicolae de la Rohia precum și despre ajutorul duhovnicesc și nu numai pe care l-a acordat acestuia.

De asemenea, momentul în care arhimandritul Mina Dobzeu a relatat clipele în care l-a botezat pe monahul Nicolae Steinhardt în închisoarea de la Jilava au reprezentat un reper important în cadrul discuțiilor ulterioare. La finalul vizionării au avut loc luări de cuvânt, elogiindu-se personalitatea acestui mare monah și condeier de la Mănăstirea Rohia. În încheiere s-au făcut obișnuitele comunicări iar mai apoi s-a cântat de către toți preoții „Cuvine-se cu adevărat”.

Data: 16 noiembrie 2017 • Vizualizări: 947