Prezentare de carte în cadrul cercului de lectură „Fărâmituri de lectură cu ceai”

Prezentare de carte în cadrul cercului de lectură „Fărâmituri de lectură cu ceai”
Sâmbătă, 17 februarie, cercul de lectură „Fărâmituri de lectură cu ceai” se reunește, la demisolul Catedralei Episcopale, pentru a aduce în spectrul lecturii bibliofililor o nouă prezentare de cărți și scriitori
Autor: Roxana Novacovici
Sub egida Cercului de lectură „Fărâmituri de lectură cu ceai”, Centrul de voluntariat al Episcopiei Caransebeșului, Colegiul Național „C.D.Loga” și Facultatea de Teologie Caransebeș organizează sâmbătă, 17 februarie, începând cu ora 16, la demisolul Catedralei „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș, o întâlnire de prezentare a unor cărți de poezie și proză, scrise de Adela Dragomir și Daniela Rațiu.

Adela Dragomir s-a născut la Timișoara, unde a terminat Facultatea de Psihologie. Universul literaturii l-a descoperit încă din copilărie, la nouă ani scriind poezii. În adolescență a început să scrie și proză. Printre publicațiile sale se numără volumul de poeme „Colaj de tăceri”și „Rămâne-mă”. Unul dintre premiile obținute este Premiul „Amarcord”, acordat de Uniunea Scriitorilor din România, în anul 1998, pentru debut în poezie.

Prozatoarea și ziarista Daniela Rațiu s-a născut la Brașov, absolvind Facultatea de Jurnalistică – Engleză din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Printre publicațiile sale se numără romanele „In vitro” și „Ochelari de damă”, dar și volumul de poezii „Ciorap cu firul dus”. În 2002, volumele sale de poezie au fost recompensate cu distincţii literare importante. Pe lângă poezie și proză, Daniela Raţiu a scris și piese de teatru. Este membră a Uniunii Scriitorilor din România şi a Societăţii Culturale Ariergarda Timişoara.

Așadar, ca de fiecare dată, „Fărâmituri de lectură cu ceai” îmbie iubitorii de lectură la descoperirea unui univers nesfârșit de taine: literatura. Poezie sau proză, toate țes o infinită pânză, născută din firele minții, ale imaginației omenești. E ca și cum, „In vitro”, creăm „Colaj de tăceri” din care, parcă, răzbește un ecou al inimii, ce strigă „Rămâne-mă!”. Așa este ea, literatura!

Data: 16 februarie 2018 • Vizualizări: 247