Prima conferinţă preoţească a nou înfiinţatului protopopiat Moldova Nouă

Prima conferinţă preoţească a nou înfiinţatului protopopiat Moldova Nouă

Album foto
La data de 26 noiembrie 2012 a avut loc la Moldova Nouă prima conferinţă preoţească a preoţilor din nou înfiinţatul protopopiat Moldova Nouă
Autor: Serviciul Prezidial
Cu acest prilej, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului a săvârşit Sf. Liturghie arhierească la biserica „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din Moldova Nouă, dimpreună cu toţi preoţii protopopiatului. În cadrul Sf. Liturghii toţi clericii s-au împărtăşit cu Sf. Taine.

După oficierea Sfintei Liturghii s-a dat citire hotărârii Consiliului Eparhial al Episcopiei Caransebeşului, de înfiinţarea a protopopiatului Moldova Nouă, care cuprinde cele 28 de parohii din sudul judeţului Caraş-Severin. Totodată,a fost făcută cunoscută preoţilor şi credincioşilor numirea preotului Bogoliub Martinovici în funcţia de protopop al protopopiatului Moldova Nouă, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian săvârşind şi hirotesia întru protopop.

În a doua parte a evenimentului din această zi a avut loc prima conferinţă preoţească a clericilor din protopopiat, preyidată de către Chiriarhul locului. Tema conferinţei a fost „Sf. Mitropolit Andrei Şaguna şi Banatul”, iar referatul a fost susţinut de către părintele consilier administrativ Alin Câmpean. În ultima parte a conferinţei s-au discutat problemele administrative privitoare la funcţionarea noului protopopiat, precum şi alte aspecte privitoare la organizarea protopopiatului, precum şi la activităţile din perioada următoare ce vor avea loc pe raza protopopiatului.

Protopopiatul Moldova Nouă a fost înfiinţat ca urmare a hotărârii consiliului eparhial al Episcopiei Caransebeşului din data de 1 noiembrie 2012, potrivit prevederilor statutare. Motivul înfiinţării noului protopopiat sunt de natură administrativă, ca urmare a reorganizării Eparhiei Caransebeşului, ţinând seama de realităţile administrative şi sociale din prezent. Oraşul Moldova Nouă este al IV-lea oraş ca număr de locuitori din Judeţul Caraş-Severin, iar înfiinţarea noului protopopiat are ca scop dezvoltarea activităţilor bisericeşti, misionare, culturale şi filantropice în zona clisurii Dunării. Protopopiatul înfiinţat dispune de un sediu nou, în cadrul căruia se desfăşoară şi activităţi social-filantropice.


Data: 26 noiembrie 2012 • Vizualizări: 1233