Prima ediție a Festivalului de teatru „Tibiscum Act” la Caransebeș

Prima ediție a Festivalului de teatru „Tibiscum Act” la Caransebeș

Album foto
Pentru întâia dată, Casa de Cultură „George Suru” din Caransebeș a găzduit sâmbătă, 9 mai, Festivalul național de teatru pentru copii și tineret „Tibiscum Act”
Autor: Serviciul Prezidial
Pentru întâia dată, Casa de Cultură „George Suru” din Caransebeș a găzduit sâmbătă, 9 mai, Festivalul național de teatru pentru copii și tineret „Tibiscum Act”. Trupe de teatru din trei orașe ale țării au prezentat momente artistice în fața spectatorilor, veniți în număr mare la Sala de spectacole a Casei de Cultură. Astfel, actorii trupelor Teatrix din Arad, Phantasia din Craiova, Ego-Spero și Arttis din Satu Mare s-au întrecut în prezentarea actelor artistice, festivalul fiind unul concurs.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, din partea Centrului eparhial, la eveniment a fost prezent părintele Alin Câmpean, consilier administrativ-bisericesc al Eparhiei. „Acest festival și-a propus să aducă în atenția copiilor și tinerilor valorile culturale și spirituale ale poporului nostru. Ne-am bucurat că la această manifestare s-au implicat tineri de la mai multe școli din localitate, tineri care desfășoară activități prin Centrul nostru de voluntariat «Alexandra Florea»”, a subliniat părintele consilier.

În cea de-a doua parte a zilei trupa de teatru „Credo” a Centrului de voluntariat „Alexandra Florea” al Episcopiei Caransebeșului, alături de copii de la Colegiul Național „Traian Doda”, Colegiul Național „C. D. Loga” și Ansamblul „Junii Gugulanilor” au oferit la rândul lor un moment artistic de spectacole demonstrative. În continuare membrii juriului au decernat premiile și diplomele pentru trupele înscrise în concurs.

„Ne bucurăm că alături de tinerii din Caransebeș, la invitația noastră au răspuns pozitiv și cei din alte orașe și astfel ne-am împărtășit din experiențele fiecăruia, văzând de asemenea câte lucruri frumoase am putut face împreună. Elementele principale organizatorice au fost copiii și toți cei care au fost alături de noi, mulțumindu-le tuturor pentru reușita acestui festival”, a arătat prof. Rada Petrișor, coordonatorul Centrului de voluntariat „Alexandra Florea”.

Pe lângă participarea la Festivalul de teatru, tinerii actori s-au putut bucura vineri, 8 mai și de vizitarea Centrului Eparhial din Caransebeș, a Primăriei Municipiului de pe Timiș și Sebeș, Catedralei episcopale și Catedralei istorice a Eparhiei, precum și alte puncte turistice din localitate. Organizatorii evenimentului au fost Episcopia Caransebeșului, Primăria Municipiului Caransebeș, Casa de Cultură „George Suru” și Clubul Rotary-Caransebeș.


Data: 9 mai 2015 • Vizualizări: 780