Prima întrunire a preoților și profesorilor de religie din acest an în Episcopia Caransebeșului

Prima întrunire a preoților și profesorilor de religie din acest an în Episcopia Caransebeșului

Album foto
Joi, 24 martie, a început șirul întâlnirilor pe cercuri pastoral-misionare în Episcopia Caransebeșului, la care iau parte preoți și profesori de religie
Autor: Serviciul Prezidial
Joi, 24 martie, a început șirul întâlnirilor pe cercuri pastoral-misionare în Episcopia Caransebeșului, la care iau parte preoți și profesori de religie. Primul cerc pastoral-misionar a debutat la Biserica „Pogorârea Duhului Sfânt” din cartierul caransebeșean Pipirig, prin săvârșirea Acatistului Bunei Vestiri. După momentul de rugăciune a fost prezentată o predică și o cateheză de către doi dintre preoții din cadrul cercului. Părintele Petru Danci de la Parohia Zorile a susținut o omilie la Buna Vestire, iar părintele Eugen Danilescu de la Parohia Delineşti a expus o cateheză pentru tineri cu tema „Hristos – Învăţător al Adevărului”.

Cea de-a doua parte s-a desfășurat în Sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea” a Centrului eparhial din Caransebeș, unde s-a susținut Conferinţa „Participarea tinerilor la viaţa liturgică a Bisericii – implicaţii contemporane”. Materialul pregătit a fost prezentat de către trei profesori de religie, Oltea Fontul, Gheorghe Stoican și Eduard Vasile Dimitri. În cadrul întâlnirii s-au purtat și discuţii pe marginea conferinţei, precum și dezbaterea problemelor pastorale din unităţile parohiale ale Cercului pastoral-misionar Caransebeş.

„S-au dezbătut probleme foarte importante din punct de vedere misionar, dar și didactic, pentru că tema întâlnirii noastre a fost educația religioasă a tineretului creștin ortodox și metode de atragere la biserică, respectiv participarea tinerilor la sfintele slujbe. Credem că atât preoții cât și profesorii de religie au plecat după întrunire convinși și determinați că trebuie să intensificăm misiunea în rândul tinerilor. De asemenea am stabilit în mod practic proiecte de viitor pentru a fi implementate chiar în acest an, cum ar fi crearea de noi centre de tineret și colaborarea mult mai apropiată a preoților și a profesorilor de religie cu Sectorul social-filantropic și de activități cu tineretul al Episcopiei noastre, astfel încât să depistăm cazuri sociale, copii săraci, care trebuie monitorizați și cei care au rezultate bune și foarte bune la învățătură să fie ajutați și recompensați”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Preoții prezenți au propus teme de discuţii şi au prezentat fiecare activitatea pastoral-misionară din unitatea sa, iar profesorii de religie au arătat activităţile desfăşurate în şcoală, respectiv în parteneriat cu Biserica. De asemenea părintele profesor Pătruț Bănăduc a expus și oferta educațională legată de Seminarul Teologic, un liceu vocațional de tradiție.Data: 24 martie 2016 • Vizualizări: 635