Prima sesiune din acest an a examenului de capacitate preoțească la Caransebeș

Prima sesiune din acest an a examenului de capacitate preoțească la Caransebeș
Joi, 20 februarie, în Episcopia Caransebeşului a avut loc prima sesiune din acest an a examenului de capacitate preoţească
Autor: Serviciul Prezidial
Joi, 20 februarie, în Episcopia Caransebeşului a avut loc prima sesiune din acest an a examenului de capacitate preoţească. Examenul a fost organizat de Sectorul administrativ-bisericesc şi se adresează preoţilor debutanţi din fiecare protopopiat, care nu l-au susţinut, precum şi tuturor licenţiaţilor în teologie care doresc numirea la o parohie. Examenul s-a desfăşurat în sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea” a Centrului Eparhial şi a constat din probele scrise: dogmatică sau morală precum și administraţie bisericească și probele orale: omiletică, catehetică, liturgică, tipic, cântare şi legislaţie bisericească.

Părintele Alin Câmpean consilier administrativ-bisericesc al Episcopiei Caransebeșului a subliniat importanța evaluării cunoștințelor teologice a candidaților pentru un post clerical. „Potrivit încredințării Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și dispozițiilor Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului am desfășurat și în eparhia noastră prima sesiune din acest an a examenului de titularizare în vederea ocupării unui post clerical. Pentru Permanența Consiliului Eparhial este foarte important ca în posturile vacante să ajungă oameni bine pregătiți, oameni competenți, care să transmită adevărurile de credință și învățătura Bisericii ortodoxe tuturor credincioșilor din unitățile noastre bisericești”.

La această primă sesiune a examenului de capacitate s-au înscris 16 candidați, care au fost evaluați de o comisie formată din membrii Permanenței Consiliului Eparhial prezidată de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. Media examenului este luată în considerare la concursul de dosare pentru numirea într-o parohie a debutanţilor și este valabilă un an.

Data: 20 februarie 2014 • Vizualizări: 1359