Prima zi de şcoală în oraşul Moldova Nouă

Prima zi de şcoală în oraşul Moldova Nouă
Prima chemare a clopoţelului a fost marcată şi în oraşul Moldova-Nouă unde funcţionează de mulţi ani cel mai mare liceu ca număr de elevi din judeţul Caraş-Severin
Autor: Pr. Remus Căta
Prima chemare a clopoţelului a fost marcată şi în oraşul Moldova-Nouă unde funcţionează de mulţi ani cel mai mare liceu ca număr de elevi din judeţul Caraş-Severin. La fel ca şi în ceilalţi ani, preoţii celor trei parohii din oraşul de pe Dunăre, au fost alături de copii, părinţi şi profesori la festivitatea de deschidere a noului an şcolar, aceasta reprezentând o nouă etapă de formare a tinerilor oraşului nostru.

La invitaţia doamnei Corina Cârpean, directorul Grupului Şcolar Industrial din localitate, începând ora 9.00, preoţii Căta Remus şi Mărculescu Marcel au oficiat slujba de Te Deum în incinta liceului, la care au participat oficialităţi ale oraşului în frunte cu edilul localităţii Moldova Nouă, dl. Chisăliţă Ion. După oficierea slujbei părintele Remus Căta, parohul Bisericii „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” a ţinut un scurt cuvânt de învăţătură: „La fiecare început de septembrie, noi toţi, elevi, părinţi, cadre didactice, întoarcem filele calendarului şi rememorăm primele zile de şcoală din viaţa fiecăruia dintre noi, cu emoţiile, sfiala şi optimismul pe care le-am trăit an de an. Întâi de toate se cuvine să-I mulţumim Domnului că ne-a prilejuit această bucurie de a fi împreună elevi, profesori şi părinţi la un nou început de an şcolar. Drept mulţumire am săvârşit o sfântă slujbă prin care ne-am rugat ca Dumnezeu să binecuvinteze acest început de drum pe cărările ştiinţei şi ale înţelepciunii, având în vedere faptul că scopul creştin al educaţiei este formarea caracterului religios-moral al copiilor. Atotputernicul Dumnezeu să binecuventeze acest început de an şcolar”.

O noutate pentru Liceul din Moldova-Nouă o constituie capela şcolară care a luat fiinţă din iniţiativa şi cu purtarea de grijă a părintelui Căta Remus în primăvara anului 2011. În vara aceluiaşi an şi-a primit hainele de sărbătoare fiind sfinţită la data de 13 iunie de către Preasfinţitul Părinte Lucian, Întâistătătorul Eparhiei Caransebeşului.


În încheiere, preoţii i-au binecuvântat pe profesori şi elevi, rugându-L pe Dumnezeu să dea putere dascălilor să sădească în sufletele copiilor cele mai frumoase şi sfinte învăţături spre mântuirea lor, iar elevilor Dumnezeu să le călăuzească paşii şi să le deschidă inimile spre cunoaştere şi înţelepciune.


Data: 13 septembrie 2011 • Vizualizări: 1197