Primăvară cu Hristos- „Mărțișorul bucuriei” la Oravița

Primăvară cu Hristos- „Mărțișorul bucuriei”  la Oravița
Postul Paștelui i-a surprins pe tinerii ATOR-iști din zona Oravița-Răcășdia împreună cu Centrele de tineret aparținătoare celor două parohii din orașla o acțiune de întrajutorare a persoanelor vârstnice de la Centrul Social „Sfântul Iosif” din Oravița
Autor: Maria Borș
Postul Paștelui i-a surprins pe tinerii ATOR-iști din zona Oravița-Răcășdia împreună cu Centrele de tineret aparținătoare celor două parohii din oraș, Centrul de tineret „Adormirea Maicii Domnului” al parohiei cu același nume și Centrul de tineret „Sf. M. Mc. Ecaterinda” din tinda bisericii cu hramul „Sf. M. Prooroc Ilie Tesviteanul” la o acțiune de întrajutorare a persoanelor vârstnice de la Centrul Social „Sfântul Iosif” din Oravița.

Ce poate fi mai frumos și mai senin decât un zâmbet sincer de copil reunit cu o îmbrățișare din suflet a omului cărunt ce duce-n spate povara grea a anilor și neputințele inevitabile ale vieții? Noi, tinerii bisericii, am decis să începem periada de dinaintea marii sărbători creștine, Învierea Domnului, cu o jertfă adusă din puținul nostru către inimile celor vâstnici, dar triști, triști pentru că azilul nu este poate cel mai bun loc de a-ți petrece bătrânețea.


Pregătiți cu câteva daruri cumpărate din suflet și cu mărțișoare lucrate manual în centrele noastre, specifice începutului de primăvară, am pornit sfioși cu gândul de a înfrumuseța o zi din viața bătrâneilor cu pricesnele, vorbele și buna noastră dispoziție. Dumnezeu ne-a dat putere să dăruim tot ce am avut, chiar dacă ochii ne-au fost inundați în lacrimi. Am simțit toți că nu doar lucrurile i-au emoționat, ci prezența noastră, glasul și strădania, noi am reușit să le aducem speranța în privire,măcar pentru câteva clipe, iar ei ne-au strâns în brațe ca pe proprii nepoți. Rugăciunile lor s-au împreunat cu ale noastre și într-un singur gând i-am mulțumit Domnului pentru emoția acestei zile binecuvântate. Ziua de 2 martie a reprezentat pentru tinerii ATOR-iști o zi plină de iubire, de har, de speranță, o faptă bună realizată din suflet, o acțiune încheiată cu succes care aduce cu sine o și mai mare dorință de a reveni și de a petrece alte momente frumoase alături de semenii noștri în vârstă.

Haideți să fim mai buni, să răspândim seninătatea tinereții noastre și să oferim „mărțișoare ale bucuriei” căci Hristos ne va ajuta, El este mereu în mijlocul nostru!

Data: 5 martie 2017 • Vizualizări: 843