Primii colindători la reşedinţa episcopală din Caransebeş

Primii colindători la reşedinţa episcopală din Caransebeş

Album foto
Corul Episcopiei Devei şi Hunedoarei şi corul preoţilor protopopiatului Lugoj au fost primiţi la reşedinţa episcopală din Caransebeş de către Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian
Autor: Serviciu Prezidial
Primii colindători au fost primiţi la reşedinţa episcopală din Caransebeş de către Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului.

În cursul zilei de 14 decembrie, două coruri preoţeşti din Mitropolia Banatului au deschis calea cetelor de colindători la reşedinţa episcopală din Caransebeş. Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, corul „Sacerdotes”, format din clerici şi teologi din eparhie l-au colindat pe părintele episcop Lucian al Caransebeşului. Corul intruit şi dirijat cu măiestrie de părintele arhidiacon Daniel Balea, a susţinut în după amiaza aceleiaşi zile un concert de colinde la sala „Lira ”a Liceului de Artă „Sabin Păuţa” din Reşiţa.

Mai apoi, corul preoţilor protopopiatului Lugoj, alături de Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanu, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei şi părintele protopop al Lugojului, Ioan Cerbu, au adus vestea Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos, Chiriarhului Eparhiei Caransebeşului. În continuare, Ierarhul şi preoţii au vizitat mai apoi Centrul Eparhial din Caransebeş, precum şi catedrala episcopală cu hramurile „Învierea Domnului ”şi S„fântul Prooroc Ilie Tezviteanul” din Caransebeş. Şi în monumentalul lăcaş de cult corala condusă de către părintele diacon Cristian Cerbu a interpretat un buchet de colinde.

Toţi colindătorii au primit daruri din partea părintelui episcop Lucian, care a urat tuturor sărbători cu pace şi binecuvântare în familii şi în parohiile pe care le păstoresc.

Data: 15 decembrie 2011 • Vizualizări: 1739