Procesiune cu icoane în Duminica Ortodoxiei la Caransebeș

Procesiune cu icoane în Duminica Ortodoxiei la Caransebeș

Album foto
Sute de copii și tineri au participat în Duminica Ortodoxiei la procesiunea cu icoane ce se desfășoară în fiecare an la Caransebeș
Autor: Serviciul Prezidial
Sute de copii și tineri au participat în Duminica Ortodoxiei la procesiunea cu icoane ce se desfășoară în fiecare an la Caransebeș. Astăzi aproximativ 200 de copii veniți din tot județul Caraș-Severin, precum și credincioși din orașul de pe Timiș și Sebeș au pornit pe străzile Caransebeșului ținând icoane în mâini. Procesiunea a pornit de la Catedrala episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” până la Catedrala istorică „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”. Între copii și tineri, majoritatea fiind de la centrele de tineret ale Episcopiei Caransebeșului, s-a aflat și Preasfințitul Părinte Episcop Lucian alături de preoți și diaconi.

De asemenea și elevii seminariști de la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” și studenții de la Secția de Teologie din Caransebeș au fost prezenți la această manifestare, pentru a se ruga și pentru a mărturisi credința cea adevărată. Ajunși la Catedrala istorică, Preasfințitul Părinte Lucian, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare. La momentul potrivit aproape toți cei prezenți la sfânta slujbă în special copiii și tinerii s-au apropiat de Sfântul Potir, împărtășindu-se cu Trupul și Sângele Mântuitorului. Tot din copii și tineri a fost format și Corul „Laudatio”, dirijat de părintele profesor Gheorghe Tistu, care a dat răspunsurile liturgice la Sfânta Liturghie.

„A fost o dovadă de mărturisire a dreptei credințe și prin această procesiune, iar noi încercăm, nu numai în acest an închinat educației religioase a tineretului, ci în fiecare an și în fiecare zi să-i educăm și să-i formăm din punct de vedere spiritual pe tinerii noștri și să îi îndemnăm să cinstească sfintele icoane, sfinții și sfintele moaște, căci toate acestea au fost statornicite de Sfinții Părinți ai bisericii noastre. Ziua de astăzi a fost una deosebită care ne dă speranțe că tinerii noștri sunt credincioși, sunt atașați de Biserica Ortodoxă și ne bucurăm de asemenea că avem și formatori ai acestora în eparhia noastră, referindu-mă la preoții și profesorii de religie”, a arătat Preasfințitul Părinte Lucian.

În cadrul Sfintei Liturghii, potrivit tradiției, părintele arhimandrit Constantin Timiș, vicar eparhial a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod la Duminica Ortodoxiei, îndemnând totodată credincioşii să sprijine activitatea Bisericii Ortodoxe Române prin susţinerea colectei pentru Fondul Central Misionar. La final cei veniți de departe au fost răsplătiți pentru osteneala lor de către ierarh cu mici daruri.


Data: 21 martie 2016 • Vizualizări: 841