Procesiuni cu icoane și stâlpări de Florii

Procesiuni cu icoane și stâlpări de Florii

Album foto
În mai multe orașe ale eparhiei Caransebeșului au avut loc procesiuni cu icoane, ramuri și flori, la praznicul Intrării Domnului în Ierusalim
Autor: Serviciul Social-Misionar
La Oravița, pentru al cincelea an consecutiv, la parohia Sf. Proroc Ilie Tesviteanul un număr mare de credincioși, în frunte cu tinerii care formează Centrul de tineret Sf. M. Mc. Ecaterina, au ieșit în procesiune la finalul Sfintei Liturghii. În ciuda vremii ploioase, tinerii, îmbrăcați în haine de sărbătoare au înconjurat parcul din vecinătatea bisericii după ce, în prealabil, s-au împărtășit cu Sfintele Taine în cadrul Sfintei Liturghii.

Și la parohia Adormirea Maicii Domnului din Oravița, credincioșii, printre care mulți copii și tineri, au ieșit în procesiune pentru prima dată la praznicul Floriilor.

La Moniom, localitate componentă a municipiului Reșița, pentru al treilea an consecutiv, la finalul Sfintei Liturghii, a avut loc procesiunea ”Binecuvântat este Cel ce vine întru numele Domnului...” . Evenimentul a reunit un număr foarte mare de credincioși, mai ales tineri și copii care au îmbrăcat portul popular și au purtat în mâini icoane împodobite cu flori și ramuri de salcie. Ulițele satului au răsunat de pricesnele cântate cu multă însuflețire de tinerii prezenți, alături de numeroși credincioși din municipiul Reșița care au fost prezenți atât la Sf. Liturghie, cât și la procesiune.

Și la Bocșa, la parohia Nașterea Maicii Domnului din Vasiova, la finalul Sf. Liturghii, credincioșii prezenți, în frunte cu copiii și tinerii membri ai Centrului de tineret Vasiova, au plecat în procesiune pe străzile din vecinătatea bisericii, îmbrăcați în haine de sărbătoare și purtând în mâini ramuri de salcie.

Procesiunile organizate și în acest an care au avut în prim plan copiii și tinerii din centrele de tineret ale eparhiei, amintesc de intrarea Mântuitorului Iisus Hristos în Ierusalim unde a fost primit cu mult entuziasm, mai ales de copii și tineri purtând în mâini ramuri de finic.

Data: 27 aprilie 2016 • Vizualizări: 71