Program artistic închinat mamei, la Reşiţa

Program artistic închinat mamei, la Reşiţa
"Mamei, primăvara-n dar!" a fost titlul sub care s-a desfăşurat ultimul mini-concert de muzică şi poezie susţinut de elevii claselor primare de la Şcoala Gen. Nr.9 din Reşiţa, la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel-Govândari”.
Autor: Pr. Petru Bernentia
În ultimii ani, datorită bunei colaborări ce există între şcolile din parohie, secţia „Vârsta a III-a” a Bibliotecii Judeţene „Paul Iogovici” şi Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel-Govândari”, asemenea momente de manifestare a copiilor în Biserică, au devenit o tradiţie.

În seara zilei de 4 martie, după Vecernie, copiii din clasa II B şi IV A, îndrumaţi de doamnele învăţătore Adina Belu şi Măriuţa Benga au susţinut un program închinat mamelor, bunicelor şi în general tuturor femeilor. Programul a constat în cântece şi poezii închinate şi Maicii Domnului şi mamelor de pe mapamond, copiii fiind prezenţi pe soleea bisericii noastre.

Cu emoţia inerentă momentului, micuţii artişti au adus bucurie tuturor celor prezenţi şi la sfârşitul spectacolului au oferit femeilor din biserică, felicitări şi mărţişoare confecţionate de ei. Din parte Secţiei „Vârsta a III-a” a Bibliotecii Judeţene şi din partea parohiei, micuţii elevi au fost răsplătiţi cu dulciuri.

Preotul paroh Petru Berbentia a mulţumit celor ce s-au implicat în acest proiect, precizând importanţa copiilor în viaţa Bisericii, precum şi faptul că elevii şcolilor din parohie consideră Biserica „Sfinţii Apstoli Petru şi Pavel- Govândari” un adevărat laborator spiritual.

„Credem că implicarea cadrelor didactice şi a copiilor a fost benefică şi pentru ei şi pentru credincioşii prezenţi şi avem nădejdea că vom continua, întru slava lui Dumnezeu.” ne-a mărturisit părintele Petru Berbentia.

Data: 6 martie 2012 • Vizualizări: 803