Proiect catehetic la Centrul cultural-misionar „Tabor” din Reșița

Proiect catehetic la Centrul cultural-misionar „Tabor” din Reșița
Din luna iunie a început proiectul de catehizare a adulților „Calea mântuirii”, în cadrul centrului Cultural-Misionar Tabor, din Parohia „Adormirea Maicii Domnului”, Reșița Montană
Autor: Pr. Borislav Tasici
Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, la Parohia „Adormirea Maicii Domnului”, Reșița Montană, se desfășoară proiectul catehetic adresat adulţilor numit „Calea mântuirii”, proiect ce are aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe, cunoscut şi după denumirea sa în limba engleză „The Way”.

Această lucrare misionară pe care parohia o desfășoară în cadrul activităților catehetice ale centrului Cultural-Misionar Tabor, va avea ca îndrumător și moderator pe părintele Borislav Tasici în seria întâlnirilor săptămânale, având spre dezbatare 12 teme bine structurate; despre credinţa Ortodoxă, despre problemele concrete ale omului contemporan, despre semnificația şi rostul lui în Biserică, despre importanța mărturisirii lui Hristos astăzi sau despre cum se naşte în om cuvântul lui Dumnezeu, teme ce sunt stabilite prin suportul cursului.

Proiectul „Calea Mântuirii” a fost conceput de către profesorul dr. David Frost de la Institutul de Studii Creştin-Ortodoxe din Cambridge, sub supravegherea şi cu binecuvântarea ÎPS Kallistos Ware, Mitropolit de Diokleia, de la Oxford, împreună cu o echipă de teologi ortodocşi, şi a fost tradus în limba română, adaptat la contextul local.

Amintim în atenția celor ce participă la acest proiect, că, cunoștințele de teologie și spiritualitate Ortodoxă asimilate, nu sunt doar o simplă podoabă de cultură generală…, ele sunt veșmântul credinței și al conștiinței religioase, chemată să fie mărturisitoare a Sfintei Treimi, în biserică și în lume.

Considerăm că există un deficit de asimilare corectă, în ce privește adevărurile de credinţă, destul de mare, iar din acest motiv, în contextul acestor teme de suflet și credință ne propunem să inițiem pe acei credincioși râvnitori de aprofundare și schimbare, care vor să cunoască mai mult, să trăiască mai intens și să transpună în viață Cuvântul lui Dumnezeu, într-o atmosferă de prietenie cu „Hristos în mijlocul nostru”, parafrazând din dialogul liturgic al îmbrățișării frățești.

Programul întâlnirilor se va desfășura săptămânal, miercuri, alternativ proiectul catehetic (în biserică) și studiul biblic (la centrul parohial) începând cu ora 19:00.

Nădăjduim că această benefică și frumoasă iniţiativă de Catehizare a adulţilor, va fi un prilej de socializare sau, mai bine zis, de comunicare și comuniune între participanți, indiferent de vârstă, nivel de educaţie, localitate de provenienţă, statut social etc.

Data: 23 iunie 2018 • Vizualizări: 314