Proiect catehetic la Moldova Nouă

Proiect catehetic la Moldova Nouă
La sărbătoarea Buneivestiri în biserica parohială cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Moldova Nouă s-a desfășurat proiectul catehetic intitulat „Din suflet de copil”
Autor: Pr. Remus Căta
La sărbătoarea Buneivestiri în biserica parohială cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Moldova Nouă s-a desfășurat proiectul catehetic intitulat „Din suflet de copil” al Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din localitate, în colaborare cu Centrul de Tineret „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Moldova Nouă și cu Parohia Pojejena, iar parteneri media au fost Studio Dinu Moldova Nouă și Radio Reșița. Din proiect fac parte 55 de copii ai celor două parohii urbane.

Programul cultural-artistic al celor două grupe catehetice, coordonate de părintele paroh Remus Căta, părintele Laurențiu Panciu, d-na prof. de religie Matei Cristina și d-na preoteasă Andreea Panciu, a debutat cu cuvântul introductiv al părintelui paroh Remus Căta, organizatorul acestui eveniment, după care a urmat două momente de poezii dedicate copiilor, copilăriei și mamei apoi un program de cântece prepascale, susținute de copii îmbrăcați în port popular.

În partea a doua a vernisajului a fost prezentat un material multimedia realizat de părintele Ion Nedelcu de la Parohia Pojejena, despre momentul de mare importanță al omenirii după cum avea să consemneze Sf. Ioan Damaschin: „Singurul eveniment nou sub soare este întruparea Fiului lui Dumnezeu”. În continuare invitatul serii, poetul local Mihai Leonte a făcut o incursiune într-ale poeziei și a premiat pe cei șase copii eseiști cu o carte de poezii semnată cu autograf, marcând astfel în mod festiv Ziua Mondială a Poeziei.

La invitația părintelui paroh, la eveniment a participat și părintele protopop Bogoliub Martinovici care, în cuvântul sfinției sale a subliniat importanța sărbătorii Buneivestiri și a punctat reușita acestui moment. Totodată i a transmis arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

În încheiere, organizatorul a mulțumit copiilor implicați în proiect, coordonatorilor acestora și tutror colaboratorilor și credincioșilor prezenți și în sunetul cântecului „Mama” copiii au dăruit mamelor lor câte o floare. Fiecare copil a primit din partea bisericii o diplomă, un colier cu cruce, o iconiță cu Maica Domnului, un calendar și dulciuri.

Data: 27 martie 2014 • Vizualizări: 587