Proiectul „Școala duminicală pentru părinți” a fost lansat la Reșița

Proiectul „Școala duminicală pentru părinți” a fost lansat la Reșița
Miercuri, 14 mai, în sala festivă a Protopopiatului Reșița, a fost lansat proiectul „Școala duminicală pentru părinți” adresat credincioșilor cu vârsta între 25 – 50 ani
Autor: Serviciul Social-Misionar
Miercuri, 14 mai, în sala festivă a Protopopiatului Reșița, a fost lansat proiectul „Școala duminicală pentru părinți” adresat credincioșilor cu vârsta între 25 – 50 ani. Proiectul este implementat prin Biroul de cateheză parohială în zece parohii de pe cuprinsul eparhiei noastre și se va desfășura pe o perioadă de șase luni.

Întâlnirea a fost prezidată de părintele Mihai Ciucur, inspector în cadrul Sectorului social-filantropic, misionar și activități cu tineretul al Episcopiei Caransebeșului, alături de părintele Gheorghe Cristian Manole, responsabilul din partea biroului de cateheză pentru protopopiatele Reșița și Moldova Nouă. Au fost prezenți reprezentanții celor zece parohii în care se va implementa proiectul, respectiv preoți din Reșița, Caransebeș, Oravița, Bocșa, Moldova Nouă și Bozovici. Scopul proiectului este atât catehizarea unui segment de vârstă cu o implicare destul de redusă în viața Bisericii, cât și oferirea de sprijin în creșterea și educarea copiilor în spiritul valorilor creștine pentru cei care sunt sau se pregătesc să devină părinți. „Activitățile proiectului se doresc a fi complementare demersurilor în plan catehetic și misionar pe care le realizăm deja în rândul copiilor și tinerilor, tocmai în ideea de a implica și responsabiliza și părinții, cadrele didactice și societatea civilă în general. De altfel în selectarea parohiilor participante la acest studiu-pilot s-a ținut cont de existența la nivelul acestora a unor nuclee de copii și tineri bine structurate, fie sub forma unor centre de tineret, fie sub forma unor grupe catehetice”, a arătat părintele Mihai Ciucur.

La întâlnirile prevăzute a se desfășura în cadrul proiectului, la nivelul fiecărei parohii, pe lângă temele catehetice propuse, preoții coordonatori vor avea ca și invitați specialiști din diverse domenii de activitate: profesori, medici, psihologi, psihopedagogi, ș.a. Se urmărește, așadar, o abordare mai largă a problemelor cu care se confruntă atât părinții cât și tinerii zilelor noastre, o abordare care să întărească și să sprijine ideea de familie creștină care este, cum bine se știe, celula de bază a Bisericii noastre.

În luna noiembrie, în faza de evaluare a proiectului, primele trei parohii vor fi recompensate cu premii în bani și diplome, criteriile avute în vedere fiind legate, în primul rând, de impactul în comunitate al activităților derulate. În funcție de rezultatele obținute, proiectul se dorește a fi extins, în a doua parte a anului, și în alte parohii ale Eparhiei Caransebeșului.

Data: 15 mai 2014 • Vizualizări: 1162