Proiectul „Alege Școala” la Oravița

Proiectul „Alege Școala” la Oravița

Album foto
Joi, 30 octombrie, a avut loc la Oravița promovarea proiectului „Alege școala” implementat de Patriarhia Română în parteneriat cu Fundația World Vision România
Autor: Departamentul de Tineret
La eveniment au luat parte autorități locale, cadre didactice de la Școala „Romul Ladea”, precum și de la alte școli din localitate. Au participat, de asemenea, copiii beneficiari ai programului, alături de părinții lor, dar și copii beneficiari ai programului „A doua șansă”.

În debutul manifestării a fost prezentată o sinteză a activităților derulate în cadrul edițiilor anterioare ale proiectului „Alege Școala!”, vizionându-se un material video realizat de Trinitas TV. În acest fel, toți cei prezenți au putut să înțeleagă mai bine specificul activităților educative și catehetice derulate prin proiectul „Alege școala!”.

În cea de-a doua parte, doamna prof. Maria Givada, coordonatorul proiectului „Alege școala!” din Oravița, a prezentat activitățile care se vor desfășura în următoarele 12 luni în cadrul proiectului.

„Ne bucurăm că această campanie s-a desfășurat în incinta școlii, deoarece dovedește seriozitatea implicării acestui partener. De asemenea este o bucurie că au fost un număr mare de părinți care au putut să înțeleagă că doar împreună vom putea face ceva la modul concret pentru copii și rezultatele proiectului să fie vizibile pe termen mediu și lung”, a subliniat părintele Mihai Ciucur.


În cadrul proiectului „Alege Școala”, implementat în 53 de centre la nivelul Patriarhiei Române, se vor desfășura activități de tip „Școală după Școală” și „Școala de Duminică” pentru aproximativ 1.643 de copii și 1.314 părinți ai acestora, se vor organizat 12 tabere pentru copii și un concurs de cunoștințe religioase pentru cei înscriși în programul „A doua șansă”.


Proiectul „Alege Şcoala în regiunile de dezvoltare Vest, Sud-Vest Oltenia şi Nord-Vest!” se desfăşoară pe parcursul a 18 luni (aprilie 2014 – octombrie 2015) şi este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritară 2, Domeniul Major de Intervenţie 2.2.

La orele după-amiezii, părintele inspector Mihai Ciucur a vizitat și centrele de tineret din Oravița. Astfel, la Centrul de tineret „Oravița Montană” a avut loc o întâlnire cu copiii beneficiari, purtându-se discuții pe marginea proiectelor derulate cu coordonatorii centrului și partenerii acestuia. Totodată, a fost vizitat și Centrul de tineret „Sf. Mc. Ecaterina” de la Parohia „Sf. Proroc Ilie Tesviteanul” Oravița Română. Ambelor centre le-a fost oferit din partea Sectorului Social al Episcopiei Caransebeșului câte un calculator.

Data: 31 octombrie 2014 • Vizualizări: 886