Proiectul „Credință și istorie pentru toți” la a cincea ediție

Proiectul „Credință și istorie pentru toți” la a cincea ediție
Cea de-a cincea ediție a proiectului „Credință și istorie pentru toți”, derulat de Episcopia Caransebeșului prin Departamentul de Tineret, se va desfășura în perioada 3-5 Octombrie 2014 la Sarmisegetuza, în Țara Hațegului
Autor: Serviciul Social-Misionar
Cea de-a cincea ediție a proiectului „Credință și istorie pentru toți”, derulat de Episcopia Caransebeșului prin Departamentul de Tineret, se va desfășura în perioada 3-5 Octombrie 2014 la Sarmisegetuza, în Țara Hațegului.

La fel ca și la edițiile anterioare, proiectul – derulat sub forma unei excursii tematice de trei zile – își propune să familiarizeze copiii și tinerii cu valorile credinței și ale istoriei noastre strămoșești. Beneficiind de numeroasele obiective atât în plan duhovnicesc cât și istoric pe care zona le oferă, copiii vor fi pelerini și excursioniști deopotrivă, având posibilitatea să-și consolideze atât cunoștințele despre istoria și formarea poporului român, dar, mai ales, să cunoască modele vii de sfinți precum părintele Arsenie Boca, sau Sfântul Ioan de la Prislop. Copiii vor avea, de asemenea, ocazia să participe la activități instructiv-educative, discuții libere cu organizatorii și să socializeze cu alți copii și tineri de vârsta lor.

„Specificul acestei ediții este dat de faptul că participanții sunt cu toții membri ai centrelor de tineret din localitățile lor, astfel încât demersurile în plan catehetic și educativ vor avea o continuitate și după încheierea acestui proiect”, a subliniat părintele Mihai Ciucur, coordonatorul proiectului.

Beneficiarii acestei excursii – oferită gratuit - sunt 20 de copii cu vârste între 11-14 ani, membrii ai centrelor de tineret din Oravița, Moldova Nouă, Anina, Bocșa, Reșița și Mehadia, care s-au remarcat printr-o prezență deosebită atât la activitățile centrului, cât și la sfintele slujbe.

Data: 2 octombrie 2014 • Vizualizări: 937