Proiectul cultural „Istoria în imagini” a ajuns la final

Proiectul cultural „Istoria în imagini” a ajuns la final
Vineri, 13 iunie, s-a desfăşurat ultima etapă a proiectului cultural destinat tinerilor liceeni din judeţul Caraş-Severin intitulat „Istoria în imagini”
Autor: Pr. Nicolae Codrea
În cadrul proiectul cultural „Istoria în imagini”, desfăşurat în această primăvară în mai multe unităţi şcolare din judeţul Caraş-Severin, a fost organizat concursul „Promovez ca să salvez!”. Câştigătorii concursului au participat, alături de coordonatorii proiectului şi de cadrele didactice implicate în proiect, la o excursie de o zi la monumentele de patrimoniu cele mai reprezentative din judeţul Caraş-Severin.

„Dacă în primăvara acestui an, ne-am deplasat în fiecare unitate şcolară parteneră în proiect cu expoziţia itinerantă de fotografii cuprinzând doar câteva dintre monumente de patrimoniu din judeţul Caraş-Severin, iată că acum, elevii, cei care au fost cei mai pasionaţi de modalităţile de promovare a acestora, au participat la o excursie gratuită de o zi, la monumentele de patrimoniu surprinse în expoziţie. Am avut elevi de la mai multe unităţi şcolare din judeţul nostru, ne-am bucurat de o zi frumoasă de vară, iar tinerii s-au arătat interesaţi de soarta acestor monumente care reprezintă până la urmă o parte din istoria bogată a poporului nostru. Am vizitat Muzeul de Locomotive cu abur din Reşiţa, Teatrul Mihai Eminescu din Oraviţa, ansamblul de mori de apă de la Eftimie Murgu, băile termale romane din incinta hotelului Roman din oraşul Băile Herculane, Biserica „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Caransebeş, precum şi Catedrala istorică „Sfântul Mare Mucenic Gheorge” din Caransebeş. De asemenea, câştigătorii concursului, alături de profesorii lor, au primit din partea noastră, în semn de preţuire, diplome de participare”, a precizat pr. Nicolae Codrea, coordonator al proiectului.

Proiectul cultural destinat tinerilor „Istoria în imagini” a fost realizat de către Asociaţia „Ioan Popasu” a Episcopiei Caransebeşului, în parteneriat cu următoarele instituţii de învăţământ: Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeş, Liceul Pedagogic „C.D Loga” din Caransebeş, Liceul Bănăţean din Oţelu Roşu, Colegiul Naţional „Traian Lalescu” din Reşiţa şi Liceul Teoretic „General Dragalina din Oraviţa. Proiectul a fost finanţat de către Consiliul Judeţean Caraş-Severin.

Data: 17 iunie 2014 • Vizualizări: 524