Proiectul „Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu” în Protopopiatul Moldova Nouă

Proiectul „Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu”  în Protopopiatul  Moldova Nouă
În cadrul proiectului Patriarhiei Române desfăşurat sub genericul ,, Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu”, tinerii a mai multe parohii din protopopiatul Moldova Nouă au fost implicaţi în activităţi cu caracter social- filantropic
Autor: Pr. Panciu Laurențiu
În cadrul proiectului Patriarhiei Române desfăşurat sub genericul ,, Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu”, tinerii a mai multe parohii din protopopiatul Moldova Nouă au fost implicaţi în activităţi cu caracter social- filantropic, cu scopul de a realiza necesitatea implicării fiecărui individ în comunitatea din care face parte.

Astfel, în data de 30 martie 2015 la sediul Protopopiatului Moldova Nouă s-a întrunit comisia care a ales dosarele cu primele trei proiecte ce vor participa la etapa următoare. Comisia a fost alcătuită din Pr. On. Bogoliub Martinovici, Protopop de Moldova Nouă, Pr. Nedelcu Ion, Secretar al Protopopiatului Moldova Nouă, Pr. Panciu Laurenţiu- Gabriel, formator Centru Inovativ de Tineret,, Sf. M. Mc. Gheorghe”, Moldova Nouă. Responsabilul adunării şi sistematizării materialelor de la parohiile implicate a fost Pr. Remus Căta, coordonatorul Centrului Pastoral - Misionar Moldova Nouă.

,,Nu constituie numai un impuls de moment acest demers, ci o preocupare cu caracter continuu, permanent. E imperios necesar să începem să ne implicăm faptic în viaţa celor ce au nevoie de ajutor, dar ruşinaţi nu ni-l cer. Să-i facem să înţeleagă pe tinerii noştrii că viaţa nu e menită să o trăim egoist, nu e numai pentru noi, ci trăind-o responsabil în comuniune deplină cu semenii noştri”, a declarat Pr. On. Bogoliub Martinovici, Protopop de Moldova Nouă.

Primele trei parohii, calificate la faza pe eparhie e proiectului, sunt următoarele: locul I parohia ”Adormirea Maicii Domnului” Moldova Nouă cu proiectul „Aproape de aproapele meu”, locul II parohia Padina-Matei cu proiectul ”Dăruind vei dobândi”, iar locul III parohia Răcăşdia cu proiectul „Din suflet pentru suflet”.

Data: 8 aprilie 2015 • Vizualizări: 400