Proiectul pentru elevi, „Istoria în imagini” a fost prezentat tinerilor reșițeni

Proiectul pentru elevi, „Istoria în imagini” a fost prezentat tinerilor reșițeni
Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, și cu sprijinul conducerii Colegiului Național „Traian Lalescu” din Reșița, s-a desfășurat proiectul „Istoria în imagini”, derulat de Asociația „Ioan Popasu”.
Autor: Marila Antonia
Proiectul finanțat de Consiliul Județean Caraș-Severin are ca parteneri 6 instituții de învățământ din cuprinsul județului, printre care se numără și Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița, reprezentat de către consilierul educativ, pr. prof. Nicolae Chiosa.

Ziua de 10 decembrie i-a adus împreună pe profesori și elevi în amfiteatrul colegiului, care s-a dovedit a fi neîncăpător. Aceștia au asistat la prezentarea câtorva monumente de patrimoniu din județul Caras-Severin.

La sfârșitul expunerii, elevii au primit cu entuziasm propunerea de a participa la concursul „Promovez ca să salvez!”, care constă în redactarea unui eseu, cuprinzând argumentarea importanței monumentelor de patrimoniu și sugestii originale privind promovarea acestora. Elevii au conștientizat semnificația și scopul acestui proiect, mai exact aprecierea adevăratelor valori culturale și spirituale și totodată, cunoașterea zonei geografice a Banatului Montan.

Data: 13 decembrie 2013 • Vizualizări: 1148