Proiectul „Tineri în Biserică” a ajuns la final

Proiectul „Tineri în Biserică” a ajuns la final
Proiectul „Tineri în Biserică”, derulat de sectorul Social – Filantropic, Misionar și Activități cu tineretul în protopopiatele Reșița și Moldova Nouă a ajuns la final
Autor: Mihai Ciucur
Derulat în perioada octombrie 2012 – ianuarie 2013, în cinci parohii din cele cinci orașe de pe cuprinsul protopopiatelor Reșița și Moldova Nouă, proiectul a avut drept scop desfășurarea de activități cu caracter instructiv-educativ și artistic cu participarea a 80 de copii cu vârsta între 10-15 ani. Proiectul s-a derulat pe două direcții distincte, dar strâns legate între ele: pe de o parte organizarea de concursuri de cunoștințe religioase desfășurate sub deviza „Să ne cunoaștem credința” în fiecare din parohiile partenere și, pe de altă parte, prin organizarea celei de-a doua ediții a taberei ortodoxe de creație „Credință și artă pentru toți”.

Activitățile derulate de-a lungul celor 4 luni au avut un caracter complex si s-au desfășurat într-un ritm susținut. În acest sens, pentru Episcopia Caransebeșului, proiectul a însemnat: cinci concursuri de cunoștințe religioase, un studiu sociologic pe un eșantion de 70 de tineri și copii, două festivități de premiere cu participarea Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, trei întâlniri de lucru, două întâlniri duhovnicești cu tinerii, o conferință pentru tineri, cinci nuclee de tineri și copii în cele cinci orașe participante, o tabără de creație de cinci zile cu trei ateliere de lucru, o expoziție și 50 de lucrări cu tematică religioasă realizate de copii, precum și peste 50 de apariții în mass-media. Dar, dincolo de aceste cifre, proiectul în sine a însemnat o activitate organizată, structurată și direcționată într-un singur sens: aducerea și menținerea copiilor și a tinerilor în Biserică.

Toate aceste activități au fost posibile prin eforturile unei echipe formate din peste 15 specialiști din diverse domenii (preoți, cadre didactice, artiști, ingineri, ș.a.), oameni cu vocație misionară și dragoste de copii și Biserică.

Activitiatea misionară cu tinerii va continua în Episcopia Caransebeșului prin implementarea, începând cu luna martie a acestui an, a proiectului „Tineri în Biserică” în protopopiatele Caransebeș și Băile Herculane.

Data: 17 ianuarie 2013 • Vizualizări: 738