Proiectul „Tineri în Biserică” la Bocșa

Proiectul „Tineri în Biserică” la Bocșa
Cea de-a III-a ediție a proiectului „Tineri în Biserică” derulat de Episcopia Caransebeșului a debutat printr-o primă întâlnire desfășurată sâmbătă, 7 decembrie, la biblioteca orășenească „Tata Oancea” din Bocșa
Autor: Serviciul Prezidial
La acțiune, desfășurată sub îndemnul „Să ne cunoaștem credința”, au participat 23 de elevi ai Liceului Tata Oancea din localitate, coordonați de pr. Doru Melinescu de la Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Vasiova, alături de profesorii de religie ai copiilor. A fost prezentă, de asemenea, o delegație a Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului, condusă de părintele inspector Mihai Ciucur, precum și gazda evenimentului, doamna Gabriela Șerban – directorul Bibliotecii orășenești din Bocșa.

În debutul întâlnirii le-au fost prezentate participanților obiectivele proiectului, subliniindu-se ideea că prin acest proiect se dorește crearea unui nucleu de tineri care să desfășoare diverse activități în tinda Bisericii. În prima parte a întâlnirii cei prezenți au participat la un concurs de cunoștințe religioase, sub forma unor întrebări grilă și a unui eseu, care au vizat aspecte concrete și primordiale ale credinței ortodoxe. Primii trei clasați în ordinea notelor obținute au primit, ca și recompensă, dreptul de a participa la o tabără de șase zile oferită gratuit de Episcopia Caransebeșului. Este vorba de cea de-a patra ediție a taberei ortodoxe de creație „Credință și artă pentru toți”, care se va desfășura în luna februarie la Băile Herculane. Câștigătorii concursului de la Bocșa sunt: Hock Cristina, 12 ani – locul I, Dolana Vlad, 14 ani – locul II și Drăguț Adela, 12 ani – locul III.

În cea de-a doua parte a întâlnirii tinerii au purtat discuții libere pe diferite teme cu coordonatorii proiectului și au răspuns la chestionare menite să le cunoască probleme, așteptările și preocupările, în cadrul studiului sociologic „Împreună pentru copiii noștri”.

„Întâlnirea de azi este un prim pas în conturarea unui nucleu de tineri și copii în Bocșa, obiectiv care prinde contur, fiind, cu acest prilej, puse bazele unei colaborări între Parohia Nașterea Maicii Domnului din Vasiova și biblioteca aflată chiar în vecinătatea bisericii. Cu ajutorul lui Dumnezeu, colaborarea între Biserica noastră și instituția de cultură bocșeană, coordonată de doamna Șerban, are toate șansele să se concretizeze într-o adevărată pepinieră duhovnicească pentru tinerii și copiii din Bocșa”, a subliniat părintele Mihai Ciucur.

În final, în cadrul festivității de premiere, toți participanții au primit diplome și pungi cu icoane, cărți de rugăciuni și obiecte bisericești din partea Episcopiei Caransebeșului.

Data: 7 decembrie 2013 • Vizualizări: 1088