Promovarea obiceiurilor tradiționale de Crăciun la Caransebeș

Promovarea obiceiurilor tradiționale de Crăciun la Caransebeș

Album foto
Joi, 15 decembrie, s-a desfășurat la Casa de Cultură „George Suru” din Caransebeș Spectacolul tradițional închinat Nașterii Domnului
Autor: Serviciul Cultural
Joi, 15 decembrie, s-a desfășurat la Casa de Cultură „George Suru” din Caransebeș Spectacolul tradițional închinat Nașterii Domnului. Spectacolul de Crăciun organizat de Episcopia Caransebeșului în colaborare cu Radio Reșița se înscrie pe aceeași linie de promovare a spiritului autentic al sărbătorilor, dar și de ajutorare a celor aflați în nevoi prin derularea proiectului „Muzică pentru viață”.

Manifestarea a fost susținută de către elevii Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș ajutați de alți elevi de la liceele din Caransebeș și îndrumați de părinții profesori Pătruț Bănăduc și Gheorghe Tistu. Spectacolul a cuprins piesa de teatru religios în 9 acte intitulată „Viflaimul”, scrisă de Victor Ioan Popa, un miniconcert de colinde, Plugușorul, precum și alte obiceiuri legate de perioada în care ne aflăm.

„Pe vremuri colindătorii erau primiți în poartă sau în pragul casei cu lumânări aprinse, pentru că erau considerați ca niște sfinți purtători de Dumnezeu. Astăzi îi avem și în sălile de spectacole, dar oriunde sunt ei, colindătorii, trebuie să primim colinda, să ne deschidem sufletele și să ne luminăm simțirile și așa să vestim nașterea în lume a Mântuitorului Iisus Hristos. În acest fel cu toții vom avea sărbători cu bucurii și multe colinde la poartă și în suflet”, a subliniat părintele Daniel Alic, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului.

În cadrul evenimentului s-a lansat și un apel pentru donarea de fonduri ce se vor direcționa spre prima Clinică de recuperare Oncologică din țara noastră, Clinica Nera, acesta făcând parte din parteneriatul încheiat între Episcopia Caransebeșului și Radio Reșița.

Data: 16 decembrie 2016 • Vizualizări: 776