Protopopiatul Reșița are un nou protopop

Protopopiatul Reșița are un nou protopop
În cadrul ședinței Permanenței Consiliului Eparhial din data de 27 ianuarie 2016 a fost numit în funcția de protopop al Reșiței P.C. Părinte Gheorghe Șuveți, de la parohia ”Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din Reșița
Autor: Serviciul Prezidial
Potrivit prevederilor art. 88 lit. (n și art. 70, alin. 2 din Statutul pentru Organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române în cadrul ședinței Permanenței Consiliului Eparhial din data de 27 ianuarie 2016 preotul Petru Berbentia a fost revocat din funcția de protopop al protopopiatului Reșița, începând cu data de 1 februarie 2016.

În cadrul aceleiași ședinței s-a numit în funcția de protopop al protopopiatului Reșița preotul Gheorghe Șuveți, paroh la parohia Sf. Arh. Mihail și Gavriil din Reșița, începând cu data de 1 februarie 2016.

Hirotesia și instalarea în funcție a noului protopop va avea loc la data de 2 februarie 2016 la biserica Sf. Iosif cel Nou de la Partoș din Reșița, începând cu ora 16.00 și va fi oficiată de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului în prezența membrilor permanenței consiliului eparhial și a preoților din protopopiatul Reșița.

Această decizie este una strict administrativă și nu are în vedere vreo abatere a P.On. Părinte Petru Berbentia în activitatea de protopop.

Data: 28 ianuarie 2016 • Vizualizări: 1101