Punţi între generaţii de mărţişor

Punţi între generaţii de mărţişor

Album foto
Copiii și tinerii de la Centrul Social și de Misiune cu Tinerii „Sf. Ecaterina” din Oravița au vizitat în prima zi de primăvară bătrânii de la azilul din localitate
Autor: Serviciul Social-Misionar
„Vorba dulce mult aduce” a fost deviza sub care copiii și tinerii de la Centrul Social și de Misiune cu Tinerii „Sf. Ecaterina” din Oravița au vizitat în prima zi de primăvară bătrânii de la azilul din localitate. Însoțiți de părintele Gelu Moldovan, de coordonatoarea centrului – Simona Moldovan, dar și de inspectorul social și pentru activități cu tinerii al episcopiei, copiii au dăruit mărțișoare făcute chiar de mâna lor și mici daruri bătrânilor rămași singuri. Dar, mai presus de aceste daruri, vorbele frumoase, zâmbetul curat al copiilor și privirile lor senine au avut darul de a aduce lacrimi de bucurie și emoție în ochii celor în vârstă greu încercați de boli și de singurătate. În completarea bucuriei făcute de copii, părintele Gelu Moldovan, alături de toți cei prezenți, a rostit câteva rugăciuni pentru sănătatea și alinarea suferințelor celor bătrâni și i-a îmbărbătat în cadrul unui scurt cuvânt de învățătură. La final, copiii au cântat câteva pricesne și au petrecut minute în șir stând de vorbă cu bătrânii, promițându-le, totodată, că vor reveni în mijlocul lor.

„Ideea acestei acțiuni le aparține copiilor care s-au implicat trup și suflet în a-i bucura pe cei bătrâni și siguri. Bucuria pe care a produs-o gestul lor în ochii acestor bătrâni a avut darul să ne impresioneze pe toți. Ne propunem să mai organizăm acest gen de acțiuni care au darul să adune la un loc suflete din generații și cu probleme diferite, dar toate având ca numitor comun credința ortodoxă.” a mărturisit Simona Moldovan – coordonatoarea centrului.

Și la Anina, grupul de tineri ai parohiei „Sf. Treime” din cartierul Steierdorf au vizitat, împreună cu părintele paroh Gheorghe Șuveți și profesorul de religie Marius Simion, căminul de bătrâni din localitate. Întâlnirea a avut loc la capela căminului unde tinerii au rostit rugăciunile începătoare, iar părintele paroh a rostit un scurt cuvânt de învățătură. Bucuria bătrânilor a fost deplină atunci când copiii le-au dăruit fructe și flori, ca simbol al primăverii. Copiii au oferit aceste daruri din fondurile obținute prin vânzarea unor mărțișoare confecționate de tinerii de la Centrul de Tineret Reșița Montană al Episcopiei Caransebeșului.

„Bucuria copiilor a fost deplină deoarece au conștientizat că prin astfel de acțiuni se pot crea legături între generații și că acestea sunt exemple concrete de slujire a aproapelui. Nădăjduim ca aceste acțiuni să fie biecuvântate de bunul Dumnezeu de la care să primim ajutor și pe mai departe” a subliniat părintele Gheorghe Șuveți coordonatorul și îndrumătorul grupului de tineri de la Steierdorf – Anina.

De asemenea o acţiune similară s-a desfăşurat şi în oraşul Bocşa unde Grădiniţa PN.1 în parteneriat cu Parohia „Adormirea Maicii Domnului” au adus o rază de lumină, cu ocazia zilei de 1 Martie, femeilor internate în Căminul de Bătrâni din Bocşa. Copiii au fost însoţiţi de doamna educatoare Miloş Luminiţa şi de părintele paroh Gheorghe Ştefan.

„Aceste adevărate punți între generații realizate în Biserică și în numele credinței au darul să ne bucure pe toți, tineri și bătrâni deopotrivă. Pentru copii acest gen de acțiuni reprezintă modalități practice de înțelegere a unor virtuți creștine precum dragostea față de semeni, rugăciunea în comun, blândețea adusă de vorba bună și compasiunea față de cei în nevoi, iar pentru bătrâni sunt dătătoate de speranță, mângâiere și bucurie că semenii lor nu i-au uitat”, a precizat Mihai Ciucur, inspector pentru activităţi cu tineretul.

Data: 2 martie 2013 • Vizualizări: 766