Punţi între români

Punţi între români
Duminică, 28 mai,fanfara din Coştei – Voivodina, Republica Serbia o oferit un recital de cântece în curtea bisericii „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Govândari din Reșița
Autor: Pr. Petru Berbentia
Duminică, 28 mai 2017 a fost ziua în care noi, românii ortodocşi din Govândariul Reşiţei, ne-am întâlnit cu bucurie, în rugăciune, la biserica noastră din Lunca Bârzavei.

Motivul bucuriei a fost prezenţa renumitei fanfare din Coştei – Voivodina ( Republica Serbia ), care a poposit la noi, urmare a vechilor relaţii de prietenie dintre pr. Cornel Juica din Mesici şi pr. Petru Berbentia, parohul bisericii „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Govândari.

După săvârşirea Vecerniei, în faţa troiţei din curtea bisericii, membrii fanfarei au susţinut un recital de cântece cu un profund mesaj patriotic, precum şi câteva cântece populare bănăţene.

Preotul Petru Berbentia a făcut o scurtă prezentare a formaţiei şi a dat citire unor versuri din cântările ce au putut fi ascultate, versuri ce au impresionat numeroasa asistenţă.

În finalul întâlnirii de suflet, parohul a mulţumit părintelui Juica, membrilor fanfarei şi tuturor celor prezenţi pentru momentele deosebite şi i-a îndemnat să nu uite niciodată că suntem ortodocşi români şi că avem fraţi de limbă şi credinţă şi peste hotarele ţării.

Data: 29 mai 2017 • Vizualizări: 452