Radio România Reșița la moment aniversar

Radio România Reșița la moment aniversar
Vineri, 8 august, Radio România Reșița a aniversat 18 ani de existență
Autor: Serviciul Prezidial
Vineri, 8 august, Radio România Reșița a aniversat 18 ani de existență. Evenimentul a fost marcat la Palatul Administrativ din municipiul Reşiţa printr-o masă rotundă cu tema Rolul şi importanţa postului regional Radio România Reşiţa în spaţiul Banatului Istoric. La eveniment au participat autorități centrale, județene și locale, oameni de cultură precum și un numeros auditoriu.

Delegatul Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului la acest eveniment a fost protos. Casian Rușeț secretar eparhial al Episcopiei Caransebeșului care a dăruit doamnei manager Laura Sgaverdea o Sfântă Scriptură și a transmis cuvânt de binecuvântare în care a subliniat strânsa colaborare dintre radioul reșițean și Centrul Eparhial din Caransebeș atât prin intermediul emisiunilor religioase cât și prin campanii umanitare comune pentru persoanele nevoiașe din Banatul de munte și pentru sinistrații din Serbia.

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş Severin, Sorin Frunzăverde, cel cu sprijinul căruia a luat fiinţă postul Radio Reşiţa în urmă cu 18 ani, a amintit câteva din etapele de constituire ale acestui post. Despre realitatea actuală, Frunzăverde a precizat: „Astăzi îndrăznesc să spun că Radio Reşiţa surclasează Radio Timişoara şi este probabil cel mai bun post teritorial din România. Se cuvine să mai spun ceva: este radioul care funcţionează 24 de ore din 24 cu cel mai mic număr de personal; radioul reşiţean se aude în Belgrad, în piaţa Cneaz Miloş, se aude până la Chişineu Criş, se aude mult după Turnu Severin, rezonează însă în primul rând în inimile şi conştiinţele noastre”. La final au fost înmânate diplome şi plachete aniversare.

Data: 11 august 2014 • Vizualizări: 1037