Răspuns la o invitaţie frăţească

Răspuns la o invitaţie frăţească
Duminică, 27 noiembrie, date fiind relațiile de prietenie dintre Parohia „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel-Govândari” din Reşiţa şi cei doi preoţi italieni, pr. Petru Berbentia a fost invitat la ceremonia prilejuită de „schimbul de ştafetă” dintre cei doi preoţi
Autor: Pr. Petru Berbentia
Acum câteva zile, o delegaţie a romano-catolică din Italia a fost prezentă la Centrul Eparhial, fiind primită de Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului. Oaspeţii au adus mesajul lor de bucurie pentru că tinerii noştri se pot întâlni la Loreto în fiecare an, în cadrul proiectului internațional „Da EurHope a EurHome”, dar şi pentru că ierarhul nostru este deschis spre buna înţelegere şi prietenie dintre noi.

Cel care a pus bazele acestei tabere internaţionale, preotul Francesco Pierpaoli, a primit o nouă misiune, devenind parohul bisericii „Sfântul Apostol Pavel” din cartierul Valato al oraşului Fano. Pr. Francesco Pierpaoli îl înlocuieşte pe părintele Benito Verdini, care a împlinit vârsta de pensionare.

Date fiind relaţiile de prietenie dintre parohia „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel-Govândari” din Reşiţa şi cei doi preoţi, duminică 27 noiembrie 2016 pr. Petru Berbentia a fost invitat la ceremonia prilejuită de „schimbul de ştafetă” dintre cei doi preoţi.

Pentru că pr. Benito Verdini este un vechi prieten, parohia din Fano fiind înfrăţită cu parohia din Obreja, la acest eveniment a fost prezent şi preotul-paroh Petru Itineanţu, de la parohia de pe Valea Bistrei.

La momentul stabilit şi după ce mons. Armando Trasarti, episcopul romano-catolic de Fano, şi mai mulţi preoţi au săvârşit misa ( Sf. Liturghie), a avut loc momentul oficial al retragerii preotului pensionar, precum şi instalarea noului preot.

Pentru că ni s-a oferit şi nouă posibilitatea să transmitem un mesaj, pr. Petru Itineanţu a vorbit despre conlucrarea şi ajutorul oferit de-a lungul vremii de cei din Fano, iar preotul Petru Berbentia, a transmis un cuvânt de binecuvântare din partea Preasfinţitului Părinte Lucian, a felicitat pe cei doi sărbătoriţi şi a oferit o plachetă e excelenţă preotului pensionat, pentru îndelunga prietenie şi frăţietate creştină. De asemenea a oferit şi noului preot paroh o amintire reşiţeană, cu speranţa că bunele relaţii vor continua.

În cuvântul de final, cei doi preoţi romano-catolici au exprimat bucuria de a fi împreună la acest eveniment, mulţumind pentru prezenţa noastră în Episcopia de Fano. Dorim celor doi preoţi viaţă cu sănătate şi puterea de a lucra pe mai departe în ogorul Mântuitorului Iisus Hristos.

Data: 29 noiembrie 2016 • Vizualizări: 579