Reșițenii au adus cinstire Maicii Domnului și Sfântului Apostol și Evanghelist Luca

Reșițenii au adus cinstire Maicii Domnului și Sfântului Apostol și Evanghelist Luca

Album foto
Astăzi la Biserica „Schimbarea la Față” din cartierul reșițean Govândari au fost aduse spre închinare Brâul Maicii Domnului, o părticică din moaștele Sfântului Apostol și Evanghelist Luca, precum și icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Călugăra
Autor: Serviciul Prezidial
După ce ieri, la sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului pelerinii ce au participat la hramul Mănăstirii Călugăra s-au bucurat de ocrotirea Maicii Domnului prin cinstirea Brâului Sfintei Fecioare adus de la Mănăstirea Kato Xenia din Grecia, precum și de închinarea la o părticică din moaștele Sfântului Apostol și Evanghelist Luca aduse de la Mănăstirea Kosijerevo din Muntenegru, astăzi credincioșii reșițeni au avut parte de aceeași bucurie deoarece sfintele odoare s-au aflat astăzi în Biserica „Schimbarea la Față” din cartierul reșițean Govândari.

Un sobor de preoți și diaconi împreună cu credincioși reșițeni au așteptat în fața bisericii sfintele moaște, Brâul Maicii Domnului și icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Călugăra, după care intrând cu evlavie în sfântul locaș a fost săvârșită Sfânta Liturghie, de către preoți din Reșița și preoți oaspeți din Muntenegru. Pe parcursul sfintei slujbe foarte mulți credincioși s-au închinat la sfintele odoare, fiind miruiți și primind iconițe.

La final părintele protopop Gheorghe Șuveți a explicat credincioșilor cât de important este pentru noi s-o avem pe Maica Domnului și pe sfinți alături de noi, contemporani cu noi, prin Brâul lăsat ca mărturie, prin sfintele icoane și prin sfintele moaște, chiar dacă ei au trăit cu atât de mulți ani în urmă.

„Noi cei care am slujit și cei care ne-am închinat la sfintele odoare avem o datorie, aceea de a ne înmulți credința și de a o statornici în același timp. În această lume deosebit de zbuciumată în care ne ducem existența, foarte mulți acuză faptul că nu au fost contemporani cu sfinții de odinioară, zicând că ar fi avut parte poate de mai mari daruri dacă trăiau atunci. Dar, iată că prin mila și harul lui Dumnezeu sfinții se fac contemporani cu noi, în Biserica lui Hristos nu există decât timpul prezent, astăzi trăim, astăzi auzim chemarea lui Dumnezeu și astăzi trebuie să urmăm acestei chemări. Așadar, prezența Brâului Maicii Domnului, a sfintelor moaște ale Sfântului Luca și icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Călugăra sunt pentru noi dătătoare de o mai mare credință și nădăjduim că toți cei care s-au închinat, s-au închinat în Duh și în Adevăr”, a subliniat părintele protopop Gheorghe Șuveți.

Sfintele odoare se vor afla în această seară la Mănăstirea Brebu din județul Caraș-Severin, unde se va săvârși Slujba Privegherii, iar în continuare Sfânta Liturghie. Mâine dimineață vor fi aduse în Caransebeș la Catedrala Episcopală, și se vor cinsti pe tot parcursul Sfintei Liturghi ce va fi oficiată de Preasfințitul Părinte Episcop Lucian, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.


Data: 2 octombrie 2017 • Vizualizări: 2393