Rechizite și haine pentru elevii din Sălbăgelu Nou

Rechizite și haine pentru elevii din Sălbăgelu Nou
Joi, 17 octombrie, membrii Centrului de voluntariat al Episcopiei Caransebeșului au fost prezenți în mijlocul copiilor, elevilor și bătrânilor din localitatea cărășeană Sălbăgelu Nou
Autor: Serviciul Social-Misionar
Tinerii voluntari au adus rechizite școlare, haine și dulciuri celor mici, dar și vârstnicilor aflați în suferințe și nevoi. Ajutoarele mult așteptate au fost împărțite în capela cu hramurile „Înălțarea Domnului” și „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitate. Centrul de voluntariat al Episcopiei Caransebeșului are în vedere și utiliarea cu echipamente și materiale al școlii și grădiniței din localitate.

„Ne bucurăm pentru acțiunea de astăzi și ne dorim să ajutăm și în continuare, așa cum putem noi. Am adus multe lucuri, în special haine și pantofi. Așteptăm din partea părintelui paroh ca să ne spună care sunt necesitățile oamenilor de aici, iar în cazul în care este nevoie și de alte lucruri noi vom ajuta. Noi, Centrul de voluntariat, ne dorim să avem o deschidere mai pare din partea preoților slujitori din parohiile sărace, pentru a vedea exact care sunt necesitățile acelor oamenilor, pentru a interveni exact acolo unde este nevoie. Aici la Sălbăgelu Nou, deși nu se află la o distanță foarte mare de Caransebeș, avem o comunitate mai mică, izolată, cu multe probleme de ordin social pe care ne cu ajutorul lui Dumnezeu le vom rezolva în cea mai mare măsură”, a precizat Rada Petrișor, coorodonatorul Centrului de voluntariat al Episcopiei Caransebeșului.

Comunitatea ortodoxă ucraineană din Sălbăgelu Nou nu a avut până în anul 2010 un locaș de rugăciune. La inițiativa Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, s-a amenajat o capelă în incinta școlii din localitate, iar serviciile religioase i-au fost încredințate părintelui Trandafir Albai, preot misionar la Protopopiatul Caransebeș. Începând cu data de 1 noiembrie 2012, Filia Sălbăgelu Nou a devenit parohie misionară. În prezent, acesta este păstorită de părintele Trandafir Albai, numără 11 familii cu 36 de credincioși de rit vechi.

La final, tinerii voluntari au cercetat o familie cu probleme sociale în vederea ajutorării acesteia în prag de iarnă. Părintele paroh Albai Trandafir va furniza Centrului de voluntariat o situație cu familiile defavorizate din Parohia Sălbăgelu Nou. Între parohiile Protopopiatului Caransebeș și Centrul de voluntariat al Episcopiei Caransebeșului există o strânsă și rodnică colaborare. Astfel de acțiuni umanitare vor continua și în perioada următoare și în alte parohii sărace ale protopiatului.

Data: 17 octombrie 2013 • Vizualizări: 1262