Rechizite pentru copiii din Protopopiatul Caransebeș

Rechizite pentru copiii din Protopopiatul Caransebeș

Album foto
Un grup de tineri membrii ai Centrului de Voluntariat „Alexandra Florea” al Episcopiei Caransebeșului, au împărțit joi, 25 septembrie, rechizite copiilor din școlile de pe Valea Bistrei
Autor: Serviciul Social-Misionar
Un grup de tineri membrii ai Centrului de Voluntariat „Alexandra Florea” al Episcopiei Caransebeșului, au împărțit joi, 25 septembrie, rechizite copiilor din școlile de pe Valea Bistrei. Această acțiune, derulată pentru a doua oară, a avut loc în urma campaniei umanitare „Începem școala împreună!!!”, desfășurată în perioada 8-15 septembrie.

Începând cu școlile din zona de nord a Protopopiatului Caransebeș, acțiunea umanitară va continua în toate școlile cu clasele 0-IV din parohiile Protopopiatului. Primii elevi care au beneficiat de ajutorul voluntarilor au fost cei de la școlile din Obreja, Glimboca, Cireșa și Băuțarul Inferior, urmând ca în zilele următoare acțiunea să continue și în celelalte școli.

„Și anul acesta au răspuns pozitiv foarte mulți voluntari, cu ajutorul cărora de astăzi vor fi distribuite rechizitele adunate în tot Protopopiatul Caransebeșului. Noi dorim să mergem personal, să vedem situația concretă pe teren, să cunoaștem copiii și toate cazurile sociale. Alături de preoții din parohii am reușit să facem o bază de date cu copiii care au o situație deosebită. Este o bucurie pentru noi să mergem în școli și să vedem acești tineri, care de fapt vor fi viitorul. Considerăm că acesta este adevăratul act de voluntariat și aceasta este munca unui voluntar, depusă în folosul comunității și mai ales în folosul copiilor”, a subliniat profesorul Petrișor Rada, coordonatorul Centrului de Voluntariat „Alexandra Florea” al Episcopiei Caransebeșului.

„Este al doilea an când primim ajutoare pentru copiii noștri și sperăm ca și în continuare să desfășurăm și alte activități educative împreună. Mulțumim Episcopiei Caransebeșului și Centrului de Voluntariat pentru inițiativa de a colabora cu școala noastră și de a ne ajuta cu rechizite și anul acesta”, a arătat Gabriela Buță, învățătoare la Școala Primară cu clasele I-IV din Cireșa, Oțelu Roșu.

Elevii au primit caiete, stilouri, creioane colorate, radiere, ascuțitori, cărți de colorat, carioci, acuarele, ghiozdane, etc. Pentru acest an școlar peste 400 de elevi nevoiași se bucură de ajutorul oferit de Centrul de Voluntariat, precum și de ajutorul tuturor celor care s-au alăturat acestei campanii sociale. Centrul de Voluntariat „Alexandra Florea”, pe lângă aceste acțiuni umanitare care vizează copiii și tinerii, desfășoară și acțiuni culturale, sportive și de recreere, toate acestea pentru a veni în sprijinul celor care au nevoie de ajutor.


Data: 25 septembrie 2014 • Vizualizări: 1035