Recunoștință pentru femeile care slujesc Biserica cu timp și fără timp

Recunoștință pentru femeile care slujesc Biserica cu timp și fără timp

Album foto
În duminica a cincea după Paști, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală din Caransebeș
Autor: Serviciul Prezidial
În duminica a cincea după Paști, a femeii samarinence, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș, alături de un sobor de preoți și diaconi. Întrucât de vineri s-au aflat în Episcopia Caransebeșului reprezentante ale asociațiilor „Femeilor Ortodoxe” din întreaga Patriarhie Română, astăzi, ele au participat la Sfânta Liturghie oficiată de către Părintele Episcop. După sfânta slujbă Preasfințitul Lucian, în semn de recunoștință pentru implicarea și munca pe care o depun aceste doamne în ogorul bisericii, le-a oferit tuturor Diploma de excelență „Episcop Elie Miron Cristea”.

„Femeile ortodoxe au ales să se reunească aici, în cetatea Caransebeșului, în cetatea de unde Miron Cristea a plecat la Alba Iulia la 1 decembrie 1918. Suntem bucuroși că astăzi am slujit Sfânta Liturghie și le-am oferit cu multă dragoste o diplomă tuturor femeilor ce se ostenesc cu timp și fără timp în ogorul Bisericii. Le felicităm pe toate aceste doamne care sunt urmașele femeilor mironosițe, dar și urmașele femeii samarinence, care a devenit o muceniță a lui Hristos, sfânta muceniță Fotini, cea care a răspândit în jurul ei lumina evangheliei lui Hristos, așa cum și numele îl arată. Îl rugăm pe Dumnezeu Cel Unul în Ființă și întreit în Persoane să binecuvinteze pe mai departe activitatea misionară și social-filantropică a tuturor femeilor ortodoxe din cadrul Patriarhiei Române”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian la final.

Reprezentante de la toate societățile Femeilor Ortodoxe din țară s-au aflat timp de trei zile în județul Caraș-Severin cu prilejul comemorării a 20 de ani de la reînființarea Societății Femeilor Ortodoxe din Caransebeș. Vineri au participat de dimineață la o slujbă de Tedeum oficiată de Preasfințitul Lucian în Catedrala Episcopală, iar în continuare la un Simpozion cu tema „Contribuţia organizaţiilor femeilor ortodoxe la Primul Război Mondial și la Marea Unire din 1918“, desfășurat în Aula „1 decembrie 1918” a Primăriei Caransebeșului.

Sâmbătă, organizatorii le-au pregătit invitaţilor o excursie pe ruta Oraviţa (Teatrul Vechi) – Mânăstirea Slatina-Nera – Cascada Bigăr (Paralela 45) – Morile de apă de la Eftimie Murgu – Caransebeş.


Data: 6 mai 2018 • Vizualizări: 764