Reprezentanții ATOR Banatul de Munte prezenți la Simpozionul Centrelor de Tineret din Episcopia Caransebeșului

Reprezentanții ATOR Banatul de Munte prezenți la Simpozionul Centrelor de Tineret din Episcopia Caransebeșului
La Simpozionul „Centrele de tineret din Episcopia Caransebeșului, forme concrete de educație religioasă a tinerilor” au participat și două reprezentante ale Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte
Autor: Mădălina Jojart
În perioada 7-8 octombrie, la Băile Herculane, s-a desfășurat Simpozionul „Centrele de tineret din Episcopia Caransebeșului, forme concrete de educație religioasă a tinerilor”. Ajuns la cea de-a doua ediție, evenimentul aduce împreună coordonatorii și voluntarii care activează la Centrele de Tineret ale Episcopiei Caransebeșului cu scopul de a întări legăturile dintre aceste centre de tineret, dar și de a stabili noi strategii de dezvoltare a misiunii cu copiii și tinerii. La această întâlnire au participat și două reprezentante ale Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, asociație care a luat naștere în vara acestui an din dorința de a aduce la numitor comun credința, distracția, prietenia, dar și de a încuraja tinerii să își trăiască tinerețea într-un mod frumos, responsabil și bineplăcut lui Dumnezeu.

În prima zi, fiecare centru de tineret și-a prezentat activitatea și punctele tari, evidențiind în același timp și punctele slabe cu care se confruntă. Cu prilejul acestei sesiuni de prezentare, președinta Ascociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, Anita Radics, a transmis celor prezenți un mesaj din partea tinerilor- membrii ai asociației. De asemenea, s-a vizionat un filmuleț de prezentare în care au fost surprinse toate activitățile desfășurate de tinerii „atoriști”, precum și valorile care stau la baza acestei asociații.

În cea de-a doua zi, cei prezenți, împărțiți pe grupe mixte de lucru, au conturat strategia de dezvoltare a întregii rețele de centre de tineret, prin propunerea unor proiecte care să fie implementate în comun, de către toate centrele de tineret ale eparhiei, în primul semestru al anului 2017. Pentru tinerele reprezentante ale ATOR Banatul de Munte, participarea la cea de-a doua sesiune de lucru a fost un bun prilej de a împărtăși experiențe, de a dobândi noi cunoștințe, dar a fost în același timp o provocare de a se alătura proiectelor ce se vor desfășura în perioada viitoare în cadrul Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului.

Prin participarea la Simpozionul „Centrele de tineret din Episcopia Caransebeșului, forme concrete de educație religioasă a tinerilor”, noi, tinerele reprezentante ale ATOR Banatul de Munte, am avut bucuria de a lua contact cu toți cei care coordonează centrele de tineret ale eparhiei, dar și de a cunoaște activitatea întreprinsă de fiecare centru. Ne propunem ca pe viitor să dezvoltăm proiecte în parteneriat cu centrele de tineret. În fond, preoții coordonatori ai acestor centre, precum și cadrele didactice voluntare, au sădit în sufletele tinerilor sămânța cea bună, deschizândl astfel, inimile acestora spre valorile autentice ale credinței, iar majoritatea membrilor Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte sunt roadele acestei lucrări misionare cu tânăra generație.

Data: 11 octombrie 2016 • Vizualizări: 498