Resfințirea Bisericii din Parohia Cireșa

Resfințirea Bisericii din Parohia Cireșa

Album foto
Credincioșii din Parohia Cireșa, Protopopiatul Caransebeș, s-au bucurat duhovnicește în Duminica a 24-a după Rusalii pentru că a fost resfințit sfântul locaș
Autor: Serviciul Prezidial
Veniți în număr mare la sfânta biserică, în Duminica a 24-a după Rusalii, credincioșii din Parohia Cireșa, Protopopiatul Caransebeș, s-au bucurat duhovnicește pentru că a fost resfințit sfântul locaș, care în ultima perioadă a fost renovat și înfrumusețat. Slujba de sfințire a Bisericii cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, care, apoi, a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. La sfânta slujbă au participat și autorități centrale, județene și locale, precum și foarte mulți tineri îmbrăcați în haine populare specifice Zonei Văii Bistrei.

De asemenea credincioșii care s-au pregătit au fost împărtășiți de către ierarh cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos. Ctitorilor și binefăcătorilor care au participat la înfrumusețarea biserici Preasfințitul Lucian le-a oferit Diploma de excelență „Sfântul Martir Antim Ivireanul”. Răspunsurile la strană au fost date de către Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

„Datorită umezelii sfânta masă s-a degradat foarte mult, iar părintele paroh Ioan Negrei împreună cu Consiliul parohial și toți ctitorii și binefăcătorii acestei biserici, în ultima vreme au lucrat foarte mult, au consolidat biserica, au zugrăvit exteriorul și au refăcut din temelie sfânta masă, așezând-o pe patru piloni de marmură, astfel încât umezeala să nu mai pătrundă în prestol. În urma acestor lucrări, cu două zile înainte de hramul sfântului-- locaș am resfințit această frumoasă și importantă biserică ocrotită de Sfinții Arhangheli și ne-am bucurat să vedem la sfânta slujbă foarte mulți credincioși, printre care numeroși tineri și copii. Îi mulțumim Mântuitorului pentru toate și Îl rugăm insistent ca și mai marele sinagogii Iair, ca și femeia bolnavă de curgerea sângelui, să ne ajute, să ne vindece de orice boală și în toată vremea să avem gândul la Dumnezeu, căci fără El nu putem face nimic”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Parohia Cireșa a fost ridicată între anii 1827-1931, în stil baroc provincial. Locașul de cult a fost construit de piatră, iar iconostasul din zid. Iconostasul a fost pictat în 1867 și apoi în 1938 de Dumitru Velici. În urma lucrărilor efectuate la biserică, Preasfințitul Părinte Lucian a mai sfințit-o și în anul 2006.


Data: 7 noiembrie 2016 • Vizualizări: 1612